На Івано-Франківщині зняли блокпости

Новини 30 Березня, 2021 241

На Прикарпатті через спалах COVID-19 розгортають блокпости

Комісія зняла пости поліції на в’їздах до області

Сьогодні в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. Під час нього прийняли ряд важливих рішень щодо карантину на Прикарпатті.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Голова облдержадміністрації Андрій Бойчук нагадав, що приналежність до кожної зони визначається відповідно до певних показників, які характеризують епідситуацію в області. Наразі ці показники на Прикарпатті хоча й знижуються, але все ще відповідають критеріям «червоної» зони. Тому наша область наразі не може перейти у «помаранчеву».

«До остаточної стабілізації ситуації ми не можемо скасовувати ті обмеження, які впливають на епідемічну ситуацію, зокрема проведення масових заходів та концентрація людей у транспорті. Та, з іншої сторони, треба зважати на потреби жителів області. Тому, враховуючи останні зміни від Кабінету Міністрів України, ми послаблюємо деякі протиепідемічні заходи», – сказав очільник Прикарпаття.

Зокрема, комісія вирішила поетапно скасовувати обмеження у сфері освіти: спочатку в закладах дошкільної освіти, згодом у закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів, з обов’язковим врахуванням дотримання протиепідемічних заходів.

«Крім того, задля вирішення проблем малого бізнесу, напрацьовано та введено в дію відповідні рекомендації для створення умов, що дозволять частково відновити роботу підприємців в умовах карантину. Також ми будемо забезпечувати моніторинг епідемічної ситуації в розрізі районів та окремих населених пунктів Прикарпаття. Це дозволить нам контролювати ситуацію на конкретних територіях області та оперативно реагувати на неї», – наголосив Андрій Бойчук.

Також комісія зняла пости поліції на в’їздах до області, але залишила їх біля населеного пункту Поляниця, де залишаються високими показники захворюваності.

В Поляниці знаходиться популярний в Україні гірськолижний курорт “Буковель”.

Коментарі

Позначки: ,