На Івано-Франківщині чоловіка засудили за ухилення від призову

Новини 15 Серпня, 2022 64

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав винним в ухиленні від призову під час мобілізації жителя Дніпропетровщини.

Про це йдеться у вироку суду в Єдиному реєстрі судових рішень, передає Четверта студія з посиланням на Суспільне.

У березні 2022 року чоловік разом із дружиною та двома дітьми приїхав у село Воскресинці, що на Коломийщині, з міста Кам’янське Дніпропетровської області. 21 березня він прийшов у військкомат, щоб стати на облік.

Пройшов лікарську комісію, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби. Згодом отримав повістку і 23 березня мав прийти у центр комплектування, щоб опісля відправитися у військову частину. Однак у визначений день чоловік до військкомату не з’явився, йдеться у тексті вироку.

У суді обвинувачений повністю визнав свою провину. Він сказав, що не прийшов у центр комплектування, бо “злякався, не хотів залишати дружину та двох малолітніх дітей”. Він також “щиро розкаявся і пообіцяв надалі не порушувати закон”. Чоловік попросив суворо його не карати.

Суд визнав жителя Дніпропетровщини винним у скоєнні злочину за ст. 336 ККУ та призначив йому три роки позбавлення волі. Утім на підставі ст. 75 ККУ суд звільнив його від відбування покарання і призначив випробування з іспитовим строком у два роки.

Упродовж цього періоду чоловік зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з цим органом.

Коментарі

Позначки: ,