На гуртовому ринку «Шувар» зробили гендерно-нейтральний туалет (ВІДЕО)

Новини 09 Листопада, 2020 2 983

Скриншот відео: ФБ/ Олег Дутко/Підприємці міста

У Львові на території найбільшого  гуртового ринку у Західному регіоні відкрили відремонтований туалет для відвідувачів ринку та торговців ринку «Шувар», приміщенням якого одночасно користуються як чоловіки, так і жінки.

Як пише «Четверта студія», про те, як чоловіки і жінки користуються спільним туалетом на території ринку «Шувар» у Львові, повідомляється у соцмережах.

“Як, адміністрація наймаштабнішого гуртового ринку в Західному регіоні “Шувар”. виконує вимоги Закону України”Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”від 24.02.1994р.”,- зазначає у коментарі до відео на сторінці спільноти “Підприємці міста” у ФБ Олег Дутко.

Довідково. «Шувар» – перший в Україні і наймаштабніший в Західному регіоні оптовий ринок сільськогосподарської продукції.

Довідково. Термін громадські туалети унісекс, також звані гендерно-нейтральними, гендерно-нейтральними і змішаними або гендерними туалетами, відноситься до громадських туалетів, які не розділені по підлозі. Громадські туалети унісекс мають різні форми. Це можуть бути приміщення для одномісного розміщення, де передбачена тільки одна окрема кімната, або розраховані на багато користувачів приміщення, які відкриті для всіх і де користувачі можуть або користуватися раковинами на відкритому просторі, або у кожного є власна раковина в своїй особистій кабіні.

Туалет (від фр. toilette), також вбиральнявиходок — приміщення для справляння природних потреб. У туалеті може бути розташований унітаз, біде та інші санітарно-технічні пристосування. Сучасні туалети під’єднані до каналізації. Існують також переносні туалетні кабіни і біотуалети. Громадський туалет — туалет у громадських місцях: вулицях, вокзалах, ринках, супермаркетах, стадіонах, театрах, кіно, ресторанах тощо. Зазвичай громадський туалет розподілений на жіночу та чоловічу частини, в останній встановлюються пісуари.

Коментарі

Позначки: , , , , ,