На фронті загинув ієромонах ПЦУ Пімен (Пеприк)

Новини 26 Липня, 2022 212

Про це повідомив Митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) на своїй фб-сторінці, пише Четверта студія.

“Митрополит Олександр та братія монастиря на честь святителя Нектарія Егінського з сумом отримали страшну звістку про загибель свого співбрата і співслужителя ієромонаха Пімена Пеприка.

Отець Пімен, наслідуючи древніх преподобних отців, від самої юності присвятив своє життя служінню Богові. Прийнявши чернечий постриг у ранньому віці, щиро служив Богу у монашому чині”.

Спершу отець Пімен, не полишаючи чернечих обітниць, боронив Україну у зоні проведення ООС. Після звільнення з військової служби монах Пімен став насельником монастиря на честь святителя Нектарія Егінського. В цій обителі він прийняв сан ієродиякона, а опісля й ієромонаха від рук митрополита Олександра Драбинка. Згодом продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті.

“На початку літа цього року, отець Пімен ухвалив рішення знову повернутися до військової служби. Він вирішив стати на захист Батьківщини не лише молитвою, але й дієво, оскільки мав добрий військовий вишкіл та неабиякий бойовий досвід”.

На жаль, життя монаха-воїна обірвалося на фронті. Вічная пам’ять!

Коментарі

Позначки: