На ДТЕК Добротвірській ТЕС ремонтують енергоблок

Новини 09 Серпня, 2021 456

На ДТЕК Добротвірській ТЕС ремонтують енергоблок

Енергетики ДТЕК Добротвірської ТЕС розпочали підготовку до осінньо-зимового періоду. Для стабільного забезпечення українців світлом та теплом на станції відремонтують блок № 8. Так ДТЕК Енерго забезпечує вклад в енергонезалежність країни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДТЕК.

Для надійної та ефективної роботи обладнання ТЕС потребує постійного оновлення. Середній ремонт енергоблоку виконують працівники внутрішніх підрядних організацій Галременерго та Інтеренергосервіс. Планують вкластися у 60 днів.

На 8 енергоблоці ДТЕК Добротвірської ТЕС діагностують котельне, турбінне та електричне обладнання. Під час ремонту енергетики планують відновити експлуатаційні параметри енергоблоку до нормативних: підвищать температуру гострої і вторинної пари, тиск перед турбіною.

Для цього відремонтують турбіну та замінять ущільнення ротора високого тиску. Замінять водневі ущільнення турбогенератора, труби настінного пароперегрівача котла та пальники. На трансформаторі замінять високовольтний ввод 220 кВ.

Відремонтують електрофільтр, щоб зменшувати викиди шкідливих речовин й надалі дотримуватися нормативних параметрів.

У результаті ремонту планують зменшити аварійність блоку та знизити питомі витрати умовного палива, щоб покращити якість та конкурентоспроможність виробництва електроенергії.

«Попереду осінньо-зимовий період, тому зараз маємо прикласти максимальні зусилля, щоб підготуватися до стабільного забезпечення регіону електроенергією та теплом. Адже в період експлуатації обладнання зношується, потребує оновлення та поточного обслуговування. Це нормальний, плановий процес і в той же час – вкрай важливий», – сказав Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірської ТЕС.

ДОВІДКА

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії – 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Коментарі

Позначки: