На Дрогобиччині в 4,5 рази зросла кількість недужих на Covid-19

Новини 15 Серпня, 2022 48

На Львівщині від коронавірусу вакцинують прикордонників, фото Львівський прикордонний загін

У Стебницьку лікарню шпиталізовано 10 осіб

Такі дані озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба 15 серпня на щотижневій понеділковій нараді.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДМР.

За словами головного медика міста, у порівнянні із позаминулим тижнем, кількість недужих на ковід в нашому регіоні зросла в 4,5 рази. Якщо перевести це в мову цифр — то минулого тижня на Дрогобиччині інфекційну недугу підтвердили в 32 осіб, тоді як позаминулого тижня ковідних пацієнтів було 7-ро.

Маємо значний ріст недуги в нашому регіоні. Загалом така невтішна ситуація в багатьох районах Львівщини. По кількості шпиталізованих осіб теж маємо ріст, у 2 рози. Так станом на ранок понеділка, 15 серпня, в інфекційному відділі Стебницької лікарні перебуває 10 осіб. Із цієї кількості пацієнтів – 7 хворих із числа ВПО. Стан усіх недужих середньої важкості. Наразі, ніхто із шпиталізованих не під’єднаний до апарату ШВЛ, — прокоментував Володимир Чуба.

Попри значне зростання кількості хворих на ковід в регіоні – за словами Володимира Чуби, за останній тиждень в рази зросла і вакцинація серед мешканців. Так, минулого тижня від ковіду було привито 603 особи. Найперше медики рекомендують робити вакцинацію людям похилого віку та із групи ризику.

Додамо, цієї осені в Україні може циркулювати підтип «Омікрону» ВА,5, на який зараз хворіють у Європі й у світі. Цей підтип значно заразніший, ніж той, який був восени минулого року.

Аби зменшити ризик захворюваності і не отримати важке ускладнення епідеміологи радять вакинуватися. Особливо людям, котрим за 60 років, які мають супутні захворювання, різні імунодефіцитні стани і у яких є ризик отримати різноманітні ускладнення. Цій категорії людей в Україні дозволено вводити другу бустерну дозу, але не раніше, ніж через чотири місяці після першої бустерки.

Загалом, за результатами моніторингу впродовж останнього тижня у Львівській області з 8 по 14 серпня провели 544 тестування на коронавірус, з них позитивні – 306. На лікарняних ліжках перебувають 138 хворих.

Троє людей померли – усі вони мали важкі супутні захворювання. Двоє пацієнтів – похилого віку, одна пацієнтка – 59 років. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ (Центр).

Коментарі

Позначки: ,