На Донеччині виділили кошти на відзначення 9 травня (ВІДЕО)

Новини 21 Квітня, 2021 220

День пам'яті захисників Донецького аеропорту (колаж: РБК-Україна)

Сьогодні, 21 квітня, під час засідання Допропільська міська рада виділила кошти на святкування 9 травня.

Про це “Прямомурозповів громадський діяч Сергій Кошуков, пише Четверта студія.

Так, розглядалися питання, зокрема, змін до бюджету. Після цього, на позачерговій сесії, керуючий справами міськвиконкому Олена Чернець доповіла про прийняття до відома факту дострокового припинення повноважень Добропільського міського голови Андрія Аксьонова.

Як відомо, Андрія Аксьонова звинувачують у сприянні проведенню так званого “референдуму”. У травні 2014 роки люди з навколишніх населених пунктів з’їхалися в Новодонецьке (селищем керував Аксьонов) на організований гібридними силами Росії так званий “референдум”: говорили, що у них “голосування” не організували, так хоч в цьому селищі є намет. На відео про ті події чутно, як хтось каже: “Аксьонов молодець”.

“20 осіб проголосували за виділення цих коштів, і буде захід. Який буде далі захід – я не знаю. Яка мета у цього – я теж, на жаль, не знаю і не розумію. Але тут може статися, наприклад … уявіть, зберуться люди. Однозначно, ми … ніяких там провокацій не буде. Але хто-небудь візьме і що-небудь в натовп кине, який-небудь “коктейль Молотова” або ще щось. Як воно далі буде? Як воно буде показано на ту сторону? Вони ставлять сцену.

Мені цікаво: а які пісні вони збираються на цій сцені виконувати? Що ми звідти почуємо? “Катюшу” або “Вставай страна огромная”, або ряд цих пісень Великої Вітчизняної війни, які звучать на окупованій території зараз і звучали, коли міста були під окупацією, з блокпостів тощо. Ви розумієте? Тобто в такий момент конкретний, доленосний для України, людина … у нього (Аксьонова, – ред.)  громадянство Росії, він прописаний в місті Ростов і він організовує такий захід”, – розповів Кошуков.

Він зазначив, що, “можливо, це спеціально поставлена ​​задача з його нинішньої батьківщини, де він прописаний, щоб він провів це, а потім якусь провести провокацію?”.

“Всі знають, що в Добропільському районі самі патріотичні … звідси пішло звільнення всього Донбасу. Приїжджали, не пустили “ДНРовців”, не дали їм повісити прапор. Сюди приходила техніка, зустрічали, супроводжували, і йшла вона далі.
Що можна сказати, якщо у нього в кабінеті знаходиться, уявіть, сервер, на який стікається вся інформація з відеокамер? Саме у нього. Вона повинна перебувати в поліції. Це для СБУшників, з якими ми тільки що зустрічалися, з якими ми спілкувалися, і ми говорили, як з цієї ситуації потрібно вийти. Тому що такого бути не повинно на восьмий рік при 15 тисячах загиблих. Ми не проти ветеранів, які брали участь у Другій світовій війні. Допоможіть їм по-справжньому, а не займайтеся цієї показухою”, – зазначив Кошуков.

Він повідомив, що Аксьонов 21 квітня склав повноваження, він іде, стає депутатом.

“Ті депутати, які не проголосували за те, щоб його не допустити в парламент, – це ганьба, цих депутатів список потрібно … це саме ті люди такі ж, як і він сам. Вони, можливо, не громадяни Росії, але у них всіх рило в пуху. Я знаю про те, що з Донецької області проголосував тільки один депутат – це Лубинець. Йому за це спасибі. Лубинця я знаю особисто. Це патріот України, і він багато зробив для Донецької області. Решта, на жаль, відмовчалися, не проголосували, утрималися”, – резюмував Кошуков.

Як стало відомо, на святкування 9 травня готові виділити 250 тисяч гривень.

Коментарі

Позначки: