На Донбасі “процвітає” торгівля людьми та рабство

Новини 21 Листопада, 2017 88

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Про це заявив під час засідання Ради безпеки ООН постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Українська держава робить рішучі кроки в боротьбі з торгівлею людьми та досягла певного прогресу, однак у непідконтрольних уряду окупованих регіонах Донбасу ця ситуація особливо ускладнилась. Про це заявив у вівторок під час засідання Ради безпеки ООН постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Україна приєдналася до основних міжнародно-правових документів щодо боротьби з торгівлею людьми і, як я вже зазначив, має міцну національну законодавчу базу для подолання цього ганебного явища. Проте дозвольте наголосити: зараз усі ці документи не можуть бути належним чином реалізовані в непідконтрольних уряду районах моєї країни”, – заявив український представник.

Він нагадав, що російська агресія примусила 2 млн людей стати переміщеними особами. “Це населення є особливо вразливим до експлуатування. У районах, підконтрольних Росії та її ставленикам на Донбасі, ситуація стала особливо складною”, – підкреслив Єльченко.

Водночас, зазначив представник України, ці випадки залишаються здебільшого невирішеними через відсутність як безпечного доступу, так і належної уваги з боку міжнародних організацій, зокрема, Місії з моніторингу прав людини в Україні, а також ЮНІСЕФ та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Тому, за словами дипломата, істотне значення для України має підзвітність та кримінальне переслідування осіб, винних у торгівлі людьми.

“Високий рівень безкарності цих злочинів на непідконтрольних українському уряду територіях, є неприйнятним”, – наголосив Єльченко.

 

Коментарі

Позначки: ,