На Чернігівщині п’яний громадянин Туреччини фурою збив велосипедисток і намагався втекти з України (ФОТО)

Новини 04 Травня, 2021 41

На кордоні затримали громадянина Туреччини, який може бути причетний до скоєння смертельної ДТП.

Як пише «Четверта студія», у ДПСУ повідомили, що зловмисника, який скоїв ДТП та намагався виїхати за межі країни, затримали прикордонники спільно з поліцейськими на Чернігівщині.

Автомобіль «ФОРД» з причепом молдовської реєстрації виявили сьогодні вночі прикордонники Чернігівського загону у пункті пропуску «Сеньківка».

Попередньо встановлено, що водій, громадянин Туреччини, може бути причетний до збиття двох жінок на велосипедах, одна з яких внаслідок наїзду, на жаль, померла.

Як повідомили у Секторі комунікації  поліції Чернігівської області, поліція затримала водія вантажного автомобіля, який вночі 3 травня в місті Городня наїхав на двох велосипедисток, що рухалися в попутному напрямку. Від отриманих тілесних ушкоджень одна з них померла.

Як повідомив поліції диспетчер екстреної медичної допомоги, невідомий автомобіль наїхав на двох 33-річних місцевих жінок та зник. Медики доставили їх до центральної районної лікарні в Городні. Одна з жінок від отриманих тілесних ушкоджень померла в лікарні.

На місці скоєння злочину виїхали городнянська група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту ГУНП в Чернігівській області. Там правоохоронці виявили уламки від вантажного автомобіля та два велосипеди з ушкодженнями. Сліди від коліс свідчили про те, що транспортний засіб рухався в напрямку державного кордону до пункту пропуску «Сеньківка».

На пошуки водія були орієнтовані всі наряди Чернігівського районного управління поліції, встановлені поліцейські пости.

В цей момент від прикордонників Чернігівського загону надійшла інформація, що через пункт пропуску «Сеньківка» покинути межі країни намагається громадянин Туреччини на вантажному авто з характерними для ДТП пошкодженнями. Прикордонники затримали водія до приїзду правоохоронців.

Тест на стан алкогольного сп’яніння показав, що в організмі 36-річного іноземця було 0,9 проміле алкоголю.

Слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту відкрив провадження за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху в стані сп’яніння, що спричинило смерть людини. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Коментарі

Позначки: