На Бущині звинувачують патрульну поліцію у поширенні фейків

Новини 31 Серпня, 2020 2 023

Фото: "Буськ онлайн"/ФБ

На Бущині звинувачують патрульну поліцію у поширенні фейків.

Як пише “Четверта студія”, про це – у дописі “Буськ онлайн” у ФБ.

Як зазначається у дописі, “після викладеної інформації щодо подій у с. Старий Милятин Патрульна поліція Львівської області виклала спростування із фрагментами відео, де начебто наша інформація не відповідає дійсності… Ми відверто провокували патрульних на це так зване «спростування», бо вже не вперше представники Патрульної поліції дозволяються собі рухатися поза маршрутом патрулювання… В судовому процесі цей факт доведено….

Будемо апелювати лише фактами.

Отже, як коментує цю ситуацію Поліція:

«26 серпня, близько 16-ї години, екіпаж патрульних їхав дорогою Київ-Чоп. Раптом біля села Старий Милятин, у Буському районі, їм назустріч виїхав чоловік на мотоблоці з причепом із мішками з картоплею, .

Патрульні відчинили вікно, аби зробити водієві зауваження, адже на такому транспорті він не мав права виїжджати на дорогу загального користування. Однак у відповідь почули нецензурні слова.

Розмова тривала ще кілька хвилин. Обидва транспортні засоби продовжували рух вже на прилеглій дорозі, у напрямку села. Поліцейські помітили, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння й дали йому вказівку зупинитися.»

ФАКТ: Такі нісенітниці може написати лише особа, яка ніколи не була у с. Старий Милятин, бо заїзд у село має лише одну дорогу (не враховуючи заїзд з іншого села), яка впирається у трасу Київ-Чоп Т-подібним перехрестям, а тому виїхати назустріч при односторонньому русі там неможливо… Фото чітко зафіксувало краєвиди у момент зупинки мотоблоку… Як бачимо на фото мотоблок стоїть приблизно за 1.5км до траси Київ-Чоп в напрямку траси, а не навпаки…А позаду Храм, який якщо в’їжджати у село завжди буде з правої сторони, а не зліва як на фото. А тому полісмени не могли рухатися за мотоблоком із сторони траси….А рухалися полісмени селом в порушення власного маршруту, але це Поліція приховала, бо усі подальші дії поліції втрачають юридичну силу…

На світлині зафіксовано ракурс службового авто, де чітко помітно, що авто патрульних їхало із траси в село, де і виявили мотоблок із паном Василем… Бо побачити мотоблок із траси Київ-Чоп на відстані 1.5 км при наявності рельєфних нерівностей та будівель просто неможливо…

«Патрульні наздогнали авто втікачів. Тоді водій вирішив втікати пішки – у поле. Один з патрульних взявся його наздоганяти. Саме там, у полі, поліцейський загубив подарунок дівчини — смарт-годинник. Саме його ви можете побачити на руці інспектора на початку відео. І його відсутність після затримання у полі. На щастя, він його знайшов і без допомоги металошукача, про який згадують.»

ФАКТ: Чи важливо у даній ситуації хто подарував полісмену старт-годиник? Нам не важливо, але цей важливий психологічний трюк використовує поліція , щоб показати які вони «няшечки». Але мова про інше…. Про начебто «годинник»…

На цьому фото, що зроблено із відео фрагменту чітко видно, що полісмен на початку так званих «пошуків» на руці має годинник….

А ще ми будемо ініціювати перевірку відповідних служб хто був ініціатором і хто надав дозвіл на зняття з маршруту двох екіпажів поліції для так званих «пошуків», якщо врахувати, що один із полісменів перебував з автоматичною зброєю для пошуків…. Бо якби і насправді це був старт-годинник, то достатньо просто зателефонувати на нього і почути дзвінок.

Решту подій, де відбувалося спілкування пана Василя із представниками поліції носить суто ситуативний характер.

Щодо покривання страшного «пияка». Варто нагадати цим крикунам, що чинним законодавством України передбачено допустимий рівень алкоголю в крові 0.2 проміле, що дорівнює приблизно тим «п’ятдесят грам»… Чому відмовився від проходження освідування? То пан Василь може подякувати «групі підтримки», але наразі усі матеріали будуть скасовані у суді, бо є чітке визначення «належні та допустимі докази», а якщо вони отримані із порушення, то не можуть бути прийнятними…Остаточно крапку поставить суд…. Ми не будемо змагатися у написанні мемуарів, а завтра ініціюємо службове розслідування по недостовірних фактах поліції та зловживання службовим становищем для власної користі….”

У свою чергу, у Патрульній поліції Львівської області повідомили, що “у соцмережах поширюють інформацію про те, що патрульні нібито безпідставно зупинили чоловіка, який керував мотоблоком, про погрози зброєю й те, що патрульний нібито загубив магазин з набоями.

Ось як все було насправді.

26 серпня, близько 16-ї години, екіпаж патрульних їхав дорогою Київ-Чоп. Раптом біля села Старий Милятин, у Буському районі, їм назустріч виїхав чоловік на мотоблоці з причепом із мішками з картоплею, .

Патрульні відчинили вікно, аби зробити водієві зауваження, адже на такому транспорті він не мав права виїжджати на дорогу загального користування. Однак у відповідь почули нецензурні слова.

Розмова тривала ще кілька хвилин. Обидва транспортні засоби продовжували рух вже на прилеглій дорозі, у напрямку села. Поліцейські помітили, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння й дали йому вказівку зупинитися.

Чоловік не заперечив, що вживав алкоголь. Сказав, що в нього великий досвід водіння, тому для нього це не перешкода.

Поліцейські запропонували 51-річному водієві пройти перевірку на стан сп’яніння. Натомість він сказав, що зробить усе так, як скаже чоловік, що стояв поруч, і сів в його автомобіль. Саме цей громадянин, на якого вказав порушник, раптом теж сів у авто й попри зауваження поліцейських розпочав рух.

Патрульні наздогнали авто втікачів. Тоді водій вирішив втікати пішки – у поле. Один з патрульних взявся його наздоганяти. Саме там, у полі, поліцейський загубив подарунок дівчини — смарт-годинник. Саме його ви можете побачити на руці інспектора на початку відео. І його відсутність після затримання у полі. На щастя, він його знайшов і без допомоги металошукача, про який згадують. Для перевірки інформації щодо загубленого магазину з набоями, Управління ініціювало службове розслідування.

Оскільки водій-порушник чинив активний опір, його, для встановлення особи та складання адмінматеріалів, доставили у відділ поліції.

Увесь цей час так звана “група підтримки” перешкоджала роботі поліцейських.

Чоловік відмовився від перевірки на стан сп’яніння. На нього склали протокол затримання та протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП.

Порушник, також, відмовився від пояснень та підписів“.

 

Коментарі

Позначки: , ,