На Бродівщині знімальну групу місцевого телеканалу визволяли з вогняної пастки (ВІДЕО)

Новини 30 Березня, 2020 257

Скриншот відео

Через паліїв сухостою загорівся ліс

У вогняну пастку під час зйомок сюжету про паліїв сухостою, потрапили журналісти “Броди online”. 

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Броди online”,  минулої доби 29 березня,  спалахнули масштабні пожежі у Бугаях та “Зеленому гаї”. Дві пожежі через спалення сухостою підняли на ноги весь склад 10-ї ДПРЧ міста.

Як повідомили у ГУ ДСНС України у Львівській області, за минулу вогнеборці ліквідовували 136 пожеж сухої трави у всіх районах області окрім Сколівського району. Рятувальники боролись із пожежами сухої трави у: Пустомитівському районі – 29 пожеж; Яворівському районі – 14 пожеж; Бродівському районі – 10 пожеж; Кам’янка-Бузькому районі та Жовківському – 8 пожеж; Городоцькому районі – 7 пожеж; Сокальському, Жидачівському, Дрогобицькому, Радехівському та Золочівському районах – по 6 пожеж; м Львові – 5 пожеж; Мостиському та Миколаївському районах – по 4 пожежі; Буському та Перемишлянському – по 3 пожежі; Старосамбірському, Стрийському районах та м. Червонограді – по 2 пожежі; Самбірському, Турківському районах та в м. Борислав, м. Новий Розділ та сел. Брюховичі Львівської міської ради – по 1 пожежі.

Лише в с. Сокільники Пустомитівського району вогнеборці 7 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Так, зокрема 29 березня о 20:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Сокільники Пустомитівського району на відкритій території. До місця події виїхали вогнеборці 4-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Львова.  Вогнем знищено суху траву і чагарник на площі 1000 кв.м. Через високу температуру відбулось руйнування поліетиленової труби в місці виходу із землі та переході на стальний надземний газопровід, внаслідок чого загорівся газопровід середнього тиску. О 22:16 вогнеборці локалізували пожежу сухої трави та чагарнику, та о 22:37 повністю ліквідували. Станом на 22:44 завдяки припиненню газопостачання працівниками АТ «Львівгаз» пожежу вдалось локалізувати та припинити горіння.

“Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж. Пам’ятайте, спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до багатьох інших негативних наслідків, загрожуючи життю та здоров’ю людей”, – наголошується у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,