На борту літака, який розбився в Ірані, серед пасажирів знаходилися два українці, а також приблизно 13 членів екіпажу з України

Новини 08 Січня, 2020 906

Фото: MASH

МЗС України готує списки пасажирів літака, який розбився в Ірані

Міністерство закордонних справ (МЗС) готує списки пасажирів, їх буде оприлюднено найближчим часом.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це сказано в в повідомленні на сайті президента Володимира Зеленського.

“З’ясовуємо, хто точно сів у літак, щоб не було розбіжностей”, – йдеться в повідомленні.

“На місці подій, в аеропорту «Імам Хомейні», перебувають посол і консул України в Ірані. За моїм дорученням апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту”, – йдеться в повідомленні.

Також у своєму зверненні Зеленський зазначив, що вилітає до Києва.

“Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень”, – зазначив президент.

Тим часом, стало відомо, що на борту літака серед пасажирів знаходилися два українці, а також приблизно 13 членів екіпажу з України. Решта пасажирів на борту Boeing 737 були іноземні громадяни.

Зокрема, громадяни Ірану – 71; громадяни Канади -73; громадяни Німеччини – 4; громадяни Великобританії – 3; громадяни Швеції – 8; громадяни Афганистану – 6.

В самому МЗС зазначили, що заа попередньою інформацією представника авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту.

За інформацією, яка уточнюється, пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули.

Уточнена інформація щодо загиблих громадян України буде оприлюднена додатково.

 

Коментарі

Позначки: , , ,