На благодійній акції у Варшаві зібрали €10,1 мільярда для допомоги українцям

Новини 10 Квітня, 2022 96
На благодійній акції у Варшаві зібрали €10,1 мільярда для допомоги українцям

На благодійній акції у Варшаві зібрали €10,1 мільярда для допомоги українцям

Глобальні донори, зокрема уряд Канади та Європейська комісія, у суботу під час благодійного заходу зі збору коштів у Варшаві пообіцяли надати загалом 9,1 млрд євро у вигляді пожертв, позик і грантів на підтримку українців.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Укрінформ.

Захід зі збору коштів у Варшаві приніс 1,8 млрд євро на підтримку внутрішньо переміщених осіб в Україні та 7,3 млрд євро для біженців, які втекли з країни до сусідніх держав.

Як зазначається, уряди, компанії та приватні особи разом пообіцяли пожертвувати 4,1 млрд євро, які будуть розподілені в основному через українську владу або Організацію Об’єднаних Націй (ООН).

Решта 5 млрд євро зібрано у вигляді позик та грантів від фінансових установ ЄС. Зокрема, на них профінансують програму на 4 мільярди євро для забезпечення українців, які прибувають до країн ЄС, житлом, освітою та послугами з охорони здоров’я.

Згодом до збору коштів доєднався Європейський банк реконструкції та розвитку, який додав ще 1 млрд євро до вже зібраної суми.

В суботу у Варшаві за ініціативи Єврокомісії та за підтримки уряду Польщі відбувається глобальна благодійна акція Stand Up For Ukraine, головною метою якої є мобілізація коштів для допомоги біженцям з України та для надання допомоги Україні у відновленні усього, що було зруйновано російськими загарбниками.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), станом на 8 квітня 4 441 663 громадянина України виїхали за межі країни з початку російського вторгнення. Понад 7,1 млн громадян України вважаються внутрішньо переміщеними особами, тобто залишилися в країні, але були змушені виїхати з власного будинку.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Коментарі

Позначки: , , ,