На базі ЛКП «Львівське радіо» планують створити музей радіо й коворкінг

Новини 21 Листопада, 2019 149
Львівська міська рада

Львівська міська рада

На базі комунального підприємства «Львівське радіо» планують створити музей та коворкінг, а не лише розвивати інтернет-радіо. Адже функція цього підприємства — просвітницька. На цьому акцентував міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час сесії. Про це пише прес-служба ЛМР.

«Є історична будівля на Князя Романа. Ми маємо намір там створити музей радіо, коворкінг, щоби туди ходили люди, щоби студенти факультету журналістики могли туди приходити вчитися. Трансляція інтернет-радіо — це 1% від діяльності цього комунального підприємства. Воно має на меті просвітницьку діяльність. Якщо б на початку 90-х років влада вкладала кошти в культуру, мистецтво, просвіту, то ніколи б до Криму, Донецька та Луганська не ступила нога російського солдата. А на це увагу не звертали, культура була на залишковому принципі, і сьогодні ми маємо війну й окуповані території. Це установа, яка має змінювати наш світогляд», — зазначив Андрій Садовий.

«Львівське радіо має кілька напрямків, і насправді мовлення — це кілька відсотків. Там буде створений єдиний в Україні радіомузей, музей про комунікації. Над концепцією радіо працюють і Центр східної історії, і залучаємо зовнішніх експертів», — додала директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Коментарі

Позначки: ,