На “Арені Львів” стартувала вакцинація населення (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 30 Травня, 2021 456

На "Арені Львів" стартувала вакцинація населення

На першому етапі можуть вакцинувати лише 2500 осіб

Зранку, 29 травня, на стадіоні “Арена Львів” відкрили перший в Україні центр вакцинації населення. На першому етапі там вакцинують людей, які записалися до списку очікування в додатку “Дія”, надалі планують щепити усе доросле населення.

Про перший день роботи центру Суспільному розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, пише Четверта студія.

Біля “Арени Львів” люди почали збиратися з 10 ранку. Перша у черзі — 63-річна Світлана Швайдак. Місяць тому жінка записалася на вакцинацію в додатку “Дія”.

“Від сімейного лікаря ще не прийшло запрошення, думаю, може тут вдасться швидше вакцинуватися. У мене є діти та внуки, значить треба дбати і за себе, і за дітей, і за внуків”, — каже Світлана Швайдак.

До стадіону всі охочі могли доїхати на безкоштовному автобусі, який курсує від площі Петрушевича.

“Коли тільки почалися перші новини, десь в березні, то я в перший день зареєструвався і очікував на запрошення. Це дуже хороше рішення, бо можна більше людей провакцинувати і швидше”, — каже львів’янин Богдан Задорецький.

На територію центру вакцинації пропускають лише за списками. На вході контролюють кількість людей всередині та міряють температуру. Далі охочі вакцинуватись заповнюють анкети та консультуються з лікарем. Після цього — власне щеплення. Його проводять китайською вакциною “CoronaVac”.

“Вакцина спочатку зберігається в загальному холодильнику. Коли ми виїжджаємо, то беремо з собою сумку-холодильник. Туди кладемо вакцину”, — каже медсестра Ольга Гульгун.

Для того, щоб уникнути черг, кожному запрошеному на вакцинацію заздалегідь повідомили про час щеплення.

“Протягом останніх трьох днів ми зателефонували більше ніж 1300 особам, які були записані через додаток “Дія”. Майже 370 людей підтвердили своє бажання прийти і вакцинуватись. Відповідно ми повідомили кожному охочому про час, коли цю людину безпосередньо чекають на “Арені Львів”, — каже Орест Чемерис.

Для центру вакцинації у Львові передбачили 5 тисяч доз вакцини, тобто на першому етапі щепити тут можуть 2500 людей.

Коментарі

Позначки: ,