На 70% більше: у Чернівцях суттєво підвищили тариф на тепло (ВІДЕО)

Новини 24 Червня, 2021 968

Фото: відкриті джерела

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за введення нового тарифу на теплопостачання, який в середньому збільшиться на 70%.

“Щойно виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за встановлення нового тарифу на виробництво, транспортування та послугу з постачання теплової енергії на опалюваний період на 2021-2022 роки. Тариф зміниться у вищу сторону. Орієнтовно на 70%”, – зазначають у КП “Чернівцітеплокомуненерго”.

На підприємстві пояснили, що зростання тарифу зумовлено двома основними причинами. Понад три роки у Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні. За цей час вартість газу й електроенергії зросла в кілька разів, змінився також розмір мінімальної зарплати.

“Фактично теплокомуненерго зобов’язали продавати послугу дешевше, аніж закуповувались газ та інші речі, необхідні для виготовлення та доставляння тепла”, – йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначили, що для споживачів без лічильників вартість будуть розраховувати в залежності від типу будинку та його стану.

“До початку опалювального сезону незалежна проєктна організація подасть норми розрахунку витрат гігакалорії тепла на квадратний метр до теплокомуненерго, а підприємство надасть їх на затвердження виконкому. Після цього обов’язково повідомить таких споживачів”, – уточнили в “Чернівцітеплокомуненерго”.

Жителям будинків з неутепленими стінами, покрівлею і вікнами порадили скористатися програмами утеплення та модернізації, які передбачають співфінансування з міського бюджету або банків.

Коментарі

Позначки: ,