На 28 BookForum приїде Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

Новини 20 Серпня, 2021 40
На 28 BookForum приїде Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

На 28 BookForum приїде Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

Вперше в історії України Нобелівська лауреатка братиме участь в українському літературному фестивалі: почесною гостею 28 BookForum стане польська письменниця Ольга Токарчук.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише “Четверта студія”.

Ольга Токарчук – авторка восьми романів та трьох збірок оповідань, а також одна з найбільш перекладених польських авторів. Ольга двічі отримувала одну з найпрестижніших польських літературних нагород – премію «Ніке»: вперше за роман «Бігуни» (Bieguni) у 2008 році, а вдруге у 2015, за роман «Книги Якова» (Ksiegi Jakubowe). Авторка отримала Нобелівську премію з літератури за 2018 рік «за уяву оповідачки, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя».

Ольга Токарчук живе у Вроцлаві, де після отримання Нобелівської премії заснувала фонд, що пропонуватиме письменницькі та перекладацькі резиденції, реалізовуватиме освітні програми з літератури тощо.

Українською мовою книги Ольги Токарчук виходять у видавництві «Темпора» та «Урбіно»: «Бігуни», та «Книги Якова» в перекладі Остапа Сливинського, збірка «Химерні оповідання» у перекладі Віктора Дмитрука, а «Веди свій плуг понад кістками мертвих» у перекладі Божени Антоняк.

«Її герої – це люди, які однією ногою стоять у нашому звичайному світі, до якого ми всі звикли, а іншою – у світі фантазій, ностальгії, прихованих бажань», – новорить Остап Сливинський, перекладач текстів Ольги Токарчук.

Слідкуйте за новинами про програму Ольги Токарчук на 28 Book Forum.

Довідка

Вже 28 років BookForum є міжнародною платформою, довкола якої збираються фахівці різних сфер, щоб обмінюватись ідеями та знаннями, презентувати досягнення та обговорювати проблеми.

Цього року BookForum вперше відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.

28 Львівський міжнародний BookForum відбудеться 15-19 вересня 2021 року у Львові за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Коментарі

Позначки: , ,