МЗС назвало країни, які наразі відкриті для українських туристів

Новини 07 Липня, 2020 328

Фото ілюстративне з відкритих джерел

МЗС рекомендуватиме зупинити продаж квитків до країн, які не пускають українських туристів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав країни, які на сьогодні відкриті для подорожей українських туристів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав країни, які на сьогодні відкриті для подорожей українських туристів.

Під час онлайн-брифінгу Кулеба  зауважив, що на сьогодні для українців відкриті 23 країни.

«Ці 23 країни включають ті держави, куди потрібна віза та де діють певні карантинні обмеження. Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. Це такі найбільш популярні напрямки», – зазначив голова МЗС.

«Решта країн не менш прекрасні, але менш привабливі для українських подорожніх – Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови», – заявив він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попереджає, що при подорожі до Туреччини необхідно мати страховий поліс на випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

«Ви перетинаєте кордон, вимірюють температуру на в’їзді: якщо ніяких симптомів немає, то вас вільно пропускають. Якщо є симптоми – то вам безкоштовно пропонують пройти ПЛР-тест. Але дуже важливий елемент: ви маєте прилетіти зі страховкою, яка покриватиме випадки COVID-19», – зауважив Кулеба і уточнив: «Тобто, якщо раніше турист вилітав із загальним страховим полісом, зараз потрібен поліс, який покриває COVID-19».

За його словами, придбати страховий поліс на випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 можна і в аеропортах Туреччини.

Коментарі

Позначки: , ,