“Мюнхенський мирний план” написаний у Кремлі, – Порошенко

Новини 14 Лютого, 2020 326
Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Лідер “Європейсько Солідарності” Петро Порошенко переконаний, що так званий мирний план Мюнхенської безпекової конференції написаний у Кремлі для скасування санкцій та миру на умовах Росії.

Про це Петро Порошенко заявив у спілкуванні з журналістами, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Позиція перша. І ми наголошували на цьому з самого початку. Цей папірець не є офіційним документом Мюнхенської безпекової конференції. Всі ми в першу чергу звернулися до організаторів. Це план не Мюнхена, а це план Кремля. Це мир на російських умовах. Це те, що можна побачити, коли ти заглянеш в очі Путіну. Ти там побачиш “русский мир”. Оце так називається. А для України такий план є капітуляція, є те, чого не можна перетинати. Є червоні лінії. Це є план виведення Росії з-під санкцій, з-під санкційного режиму. Це є план передачі Росії ключа для України від НАТО. Це ми в неї, по цьому плану, маємо питати дозволи. Більше того, вони пішли далі і сказали те, що питання самоідентифікації українців має вирішуватися Росією”, – заявив він.

“І звичайно, що позиція не в тому, що відреагували американці. Ми звернулися зараз до представників усіх країн. Просто декілька країн встигнули оприлюднити свої офіційні заяви. Це не була позиція офіційна уряду США чи Білого дому. Це була позиція тих, хто присутній на цій конференції, з ким ми встигли переговорити і донести своє обурення. І це були, ще раз наголошую, не тільки європейці, представники європейських країн. Дуже добре, що наше МЗС нарешті годину тому відповідну заяву. Ми також її вітаємо. Цей план є неприйнятний для України. І для того, щоб їм неповадно було, я чекаю, що завтра і Зеленський має, безумовно, відреагувати на подібні речі, які намагаються розмити ту солідарність з Україною, яку ми будували п’ять років, розмити той санкційний режим і сказати: слухайте, давайте, щось зробить Україна, а ми з Росії потихенько почнемо знімати санкції. Цього ми не допустимо. І саме для цього наша команда тут. І саме цим ми маємо займатися. Так, звичайно, як я вже і казав, вони хотіли зробити певні кроки для того, щоб перешкоджати нашій участі тут. Але у них нічого не вийшло. І я думаю, що ці кроки були не проти Порошенка, а ці кроки були проти України. І сподіваюсь, що зараз вони це зрозуміють”, – наголосив Порошенко.

Коментарі

Позначки: