Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій: Я проти нової дати Різдва

Новини 24 Грудня, 2019 3 798

Фото: "Духовна велич Львова"

Коли в Україні війна на всіх рівнях — політичному та релігійному, то Москва тільки з цього скористає, – Митрополит Димитрій

Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій висловив свою позицію щодо святкування Різдва Христового 7 січня, чи 25 грудня.

Як пише «Четверта студія», про це – у публікації на сайті «Духовна велич Львова».

«Про святкування Різдва Христового!

22 грудня  частина моєї проповіді була присвячена святкуванню Різдва 7 січня, чи 25 грудня. Зазвичай виходжу з Собору, всіх благословляючи. Відчув — люди не хочуть переходити. Мало того, дуже стурбовані! Хвилюються! І у мене всередині весь час боротьба, я проти того також, проти нової дати Різдва і відчуваю, що ми поділимо Україну ще по календарю. Це буде катастрофа! Віруючий народ, справді церковний, проти! І я з ним! Це моя відповідь, і тверда, тим, хто хотів би мене запитати про календар! Я не хотів би вдаватися в історичне минуле і особливо в другу половину XVI ст. і в те, що коїлося тоді в Україні у зв’язку із запровадженням нового календаря. Минеться Різдво і прийде Пасха і нова тема почнеться мусолитись! Повірте, церковне життя, життя справжнього християнина, не вимірюється тільки застіллями і що їсти на Різдво, чи Новий Рік! Хто постив — поститиме, хто не постив, то зайві балачки.

А ось про Європу і Москву серйозно. І тому кажу — Європа хай сприймає нас такими, якими ми є — зі своїми традиціями і святкуваннями, нехай, у себе відсвяткувавши 25 грудня, до нас їдуть туристами на Різдво 7 січня, а Москва, якщо ми перейдемо на святкування 25 грудня, зробить все через свої впливи, особливо на Сході України, щоб нас ще більше розділити! Коли в Україні війна на всіх рівнях — політичному та релігійному, то Москва тільки з цього скористає… сто раз відміряй, а потім відріж. Це не на часі!

Я живу і служу у Львові і ніхто мені не завадить піти і привітати 25 грудня католиків з Різдвом Христовим, рівно ж як і вони прийдуть привітати 7 січня православних»,- зазначає Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій.

 

Коментарі

Позначки: