Миротворча місія має не допустити замороження ситуації на Донбасі – генерал США

Новини 25 Січня, 2018 24

Ілюстративне фото

Американський генерал Бен Ходжес вважає корисною миротворчу місію на Донбасі, якщо вона здатна не допустити замороження нинішньої ситуації

Про це повідомляє “Голос Америки“.

“Миротворча місія – корисна”, – заявив на брифінгу в Гельсінській комісії генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес, який до грудня 2017 командував сухопутними силами США у Європі.

Він зазначив, що така місія буде справді дієвою, лише якщо в ній братимуть участь “серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату”.

Ходжес провів паралелі з миротворчою місією на Балканах.

“Коли НАТО надіслало (в Боснію і Герцеговину. – Ред.) свої війська для виконання Дейтонської мирної угоди, у них були чітко прописані правила гри. Вони були потужно озброєні, завжди в бойовій готовності, і це було посланням для сербів та інших – це серйозна сила”, – пояснив він.

“Якщо йдеться про оонівську миротворчу місію (в Україні. – Ред.), вони повинні мати мандат, який не дозволяє заморозити нинішню ситуацію назавжди – як це робить Росія. Метою місії має бути виконання Мінська”, – зауважив Ходжес.

Коментарі

Позначки: ,