Мирослава Гонгадзе у Львові: Я пишаюсь тим, що за 45 років не дала жодного хабаря

Новини 11 Травня, 2018 541

Відома українська журналістка Мирослава Гонгадзе, яка вже багато років працює у «Голосі Америки» у США, прочитала у Львові відкриту лекцію «Віра-Покликання-Відвага. Молодь як рушій змін».

Дійство відбулось у великій сесійній залі Ратуші в межах Всеукраїнського суспільного форуму 11 «Екуменічний соціальний тиждень».

«Цього разу я приїхала в Київ по дуже важливих справах. Я буду їхати на Схід. Я вчора мала цікаву дискусію про свободу слова з Послом Сполучених Штатів в Україні. Ми говорили про проблеми свободи слова в Україні, в Америці, у світі. Я на один день приїхала сюди, щоб почути ваші думки, ідеї. Я дуже люблю молодь, дуже люблю працювати з молодими людьми. Це нове покоління, яке працює”, – звернулась до всіх присутніх пані Мирослава.

Мирослава Гонгадзе у Львові 11 травня 2018 року

Послухати Гонгадзе прийшло чимало молодих журналістів та студентів журфаку, яких цікавило як саме пані Мирослава радить розвивати та будувати нову незалежну журналістську модель в Україні і от що почули у відповідь:

Лекція Мирослави Гонгадзе у Львові

«В Україні має бути одна важлива незаангажована інформаційна структура. Коли зможемо її створити, то побачимо плюралізм, ідеологічну різноманітність. А зараз немає барометра, за яким можемо орієнтувати свої інтереси та думки». Є ситуація із ресурсом Washington post. Його купив власник Amazon Джеф Безос. Але у самій структурі видання є багато правил, які не порушують. До прикладу, власник не має права впливати на інформаційну політику. Наприклад, у мене в «Голосі Америки» є firewall, за яким жоден урядовець не зможе подзвонити і сказати, щоб я зняла ту чи іншу інформацію. Такого не може існувати. Ми маємо раду директорів, до якої належать представники уряду, політичних партій. У нас повна незалежність в інформаційній політиці», – переконує пані Мирослава.

Мирослава Гонгадзе у Львові 11 травня 2018 року

Гонгадзе запевнила, що за 45 років свого життя жодного разу не давала хабаря і пишається цим, що їй вдалось добитись усього законним шляхом, адже «йти манівцями» – це не для неї і порадила:

«Якщо маєте такі принципи, за ними треба слідувати. Не зраджуйте собі ніколи. І вірте, що за вами правда і сила. Вас може через це все переповнювати негатив. Але є вихід – шукайте групу підтримки».

Додамо, одинадцятий рік поспіль у Львові відбувається Екуменічний соціальний тиждень. Щороку за підтримки Українського католицького університету, Львівської міської ради, Львівської обласної ради та адміністрації, Національного університету «Львівська політехніка» Інститут екуменічних студій УКУ ініціює проведення всеукраїнського суспільного форуму.

На відміну від минулих десяти форумів, цьогоріч організатори змінили формат і замість проведення заходів форуму протягом одного тижня щомісяця протягом року проводять різноманітні зустрічі та лекції з відомими та фаховими людьми — представниками різних конфесій, релігійних організацій, освіти, влади, бізнесу, громадського сектору, ЗМІ.

Коментарі

Позначки: , ,