Україна стала сильною, ми заклали дуже міцний фундамент майбутнього нашої держави, і ми захистимо усі досягнення, які ми разом здобули і за ці 28 років, і за наших останніх п’ять років.

Про це сказав Голова Верховної Ради України, кандидат в народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Андрій Парубій на урочистому прийнятті з нагоди 28-ої річниці Незалежності України.

«Я пригадав період, коли ми тільки мріяли про Україну, коли ми до кінця не були впевнені, що це взагалі можливо. Велика віра і великий дух тоді нам допомогли досягти нашої мрії. Проти нас було все – Радянський Союз мав, здавалося, непереможне КГБ, все телебачення, армія, а у нас тільки віра і непереможне бажання створити Україну. Це нагадало мені, що День Незалежності – це не тільки свято, це нагадування, що вся наша незалежність – це є боротьба за Україну і нагадування про те, що ми маємо кожного дня пам’ятати, що ця боротьба продовжується»,- сказав Парубій.

«Впродовж 28 років, як тільки поставала загроза для України, ми виходили на Помаранчеву революцію, на Революцію Гідності, щоб захистити Україну. І сьогодні, коли є тривога в серцях українців, коли у багатьох є сумнів у тому, що буде завтра, я можу впевнено сказати, що сьогоднішній марш дає підстави говорити про те, що дух український  незламний і ніхто не може поставити під сумнів українську незалежність»,- зазначив він.

«Сьогодні ми стали міцнішими, ми набагато сильніші, ніж були десять років тому. Я впевнений, що Україна, незважаючи на будь – які хитання маятника, буде розвиватися як велика, потужна, європейська держава, як регіональний лідер, вона буде формувати майбутню політику всього цивілізованого світу. І наша команда є гарантією, що саме так і буде», – наголосив Парубій.