Ми входимо в режим надзвичайної ситуації, – Садовий (ВІДЕО)

Новини 13 Жовтня, 2022 58

кожен має розуміти свою відповідальність

Ворог робитиме все для того, щоб ця зима була надскладною для нас. Тому ми маємо бути єдиною громадою і робити все від нас залежне. Зокрема, обладнати пункти обігріву в укриттях, економити електроенергію, тепло та воду.

На цьому наголосив мер Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні, пише Четверта студія.

«Атакуючи Львів 10 та 11 жовтня, агресор розкрив свої плани. Тепер ми точно знаємо, що коли буде мінусова температура, вони будуть нищити ТЕЦи, підстанції, всі об’єкти критичної інфраструктури – тому що вони отримують задоволення, створюючи біду. У Львові нема мілітарних об’єктів. У Львові є мирні мешканці і є ті, хто приїхав сюди, шукаючи прихисток. Як бути? Ви ж розумієте, що ми можемо зимою днями чи тижнями бути без світла, без тепла, без води. Ми маємо бути одним кулаком, ми маємо об’єднатися і робити правильні речі.

Я хочу подякувати всім працівникам обласних та міських комунальних служб, які, фактично, не спали дві ночі. Дякуючи вам, ми зі світлом, з водою, і громадський транспорт виїхав на маршрути.

Я хочу сьогодні подякувати всім тим львів’янам, які у своїх будинках облаштували вже пункти обігріву, які запаслися дровами, багато хто вже навіть купив собі невеликі генератори. Люди банально зібралися в будинку і зрозуміли, що це потрібно зробити. І оці пункти обігріву, які є в укритті, можливо не ідеальні, але там можна поставити піч, дрова і це рятує, поки комунальники будуть виправляти ситуацію. І це може бути не раз, не два – а багато разів.

Я хочу сьогодні подякувати всім, хто економить електроенергію. І якщо треба підігріти воду – можливо, не треба вмикати чайник, а підігріти на газі, якщо, звісно, є така можливість. Або дивитися, чи треба вмикати світло, чи ні, чи інші речі, які кожен з нас розуміє. Та ж сама вода – треба також її економити.

Ми входимо в режим надзвичайної ситуації, і це буде тривати до того часу, поки ми не виженемо ворога. Я хочу, щоби кожен з нас розумів свою відповідальність. Я розумію свою: лікарні, медична система, вся інфраструктура. Але, люди добрі, зберіться в будинку, об’єднайтеся і подумайте, що треба мати вдома, в будинку. Я вірю в нашу силу, в силу нашої громади!», – звернувся мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, цього тижня росія два дні поспіль запускала ракети, аби зруйнувати критичну інфраструктуру країни. Львів став чи не найголовнішою мішенню ворога. У місті були зруйновані 4 електропідстанції. Станом на ранок 12 жовтня електроенергію та водопостачання у місті були відновлені.

 

Коментарі

Позначки: ,