Ми не дозволимо владі сфальсифікувати місцеві вибори, – Ірина Геращенко

Новини 16 Липня, 2020 317

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Фото: УНІАН

Зміна виборчого законодавства за сто днів до виборів говорить про одне: влада створює нерівні умови для учасників перегонів і готується до фальсифікацій. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко заявила з трибуни Верховної Ради під час розгляду законопроекту щодо вдосконалення виборчого законодавства, пише Четверта студія.

Вона наголосила, що «Європейська Солідарність» не дозволить це зробити.

«В найважчі роки наша політична команда повела чесні і транспарентні вибори: в 2014, 2015, 2019 роках. Ці вибори і українцями, і світом були визнані демократичними. Чи готова сьогодні «зелена команда» провести демократичні вибори, чи готує масштабні фальсифікації? Очевидно, коли виборче законодавство змінюється за сто днів до виборів, а це є грубим порушенням правил і рекомендацій ОБСЄ, говорить про одне: вже на старті створюються нерівні умови для всіх гравців», – наголосила народний депутат.

Геращенко зауважила, що рішення щодо місцевих виборів протягом року навмисно затягувалось, а Зеленський і його команда вводили всю країну в оману, що вже цього жовтня можна буде провести вибори на всій території України, в тому числі, на окупованому Донбасі.

«Насправді, пан Зеленський, на окупованому Донбасі «не другая сторона», там Російська Федерація зі своєю зброєю. Наша політична команда скасувала цю вашу авантюру – проведення виборів під дулами російських пістолетів і автоматів. А також домоглася, щоб вибори до облради в Донецькій і Луганській областях відбудуться тільки після того, як там відбудеться деокупація від російських найманців, а «не другой стороны», – наголосила народний депутат.

Геращенко наголошує на неможливості скасування районів без думки і волі на те місцевих громад.

«Сьогодні «зелена команда» веде справжню війну з децентралізацією, намагаючись скасувати певні райони без воли на то громад. Особливо ганебне ставлення в них до столиці України – Києва. І столиця вже показує своє «фу» цій команді, яка тільки дупи може демонструвати в кліпах, коли йде на вибори. Ми категорично проти поділу Києва на райони по якійсь залізничній колії, чи по ресторану «Велюр», – сказала вона.

Ірина Геращенко наголосила, що фракція «Європейська Солідарність» не дозволить владі сфальсифікувати місцеві вибори.

«Важливо, щоб залишалася висока застава, тому що це відповідальність партій кого вони ведуть на вибори, а не створення фейкових команд і команд фріків. Важлива і внутріпартійна конкуренція, тому 5%, які ви намагається залишити, а не 25% – це таж сама мажоритарка, коли гречка буде працювати в регіонах. Ми категорично проти цього.

Також важливо, щоб ви на старті провели несфальсифіковані вибори. Тому ми наполягаємо, аби всі політичні партії, які представлені в парламенті, мали рівне представництво членів територіальних виборчих комісій. Наша команда не дасть вам сфальсифікувати вибори», – резюмувала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,