Ми будемо продовжувати медичну реформу, – Порошенко на форумі медиків Львівщини

Новини 29 Березня, 2019 136

«Ми є одна команда. Ми рішуче будемо продовжувати медичну реформу», – сказав Президент України Петро Порошенко під час виступу на Медичному форумі Львівщини.

Глава держави наголосив, що в рамках медичної реформи було заплановано підвищення і заробітної плати і престижу роботи лікаря. «Я багато їжджу по регіонам. І на сьогоднішній день бачу медичного працівника, який отримує до 7-9 тис. грн. Лікаря, який має 2-2,5 тисяч пацієнтів і отримує зарплату і 15 тис., і 17 тис., і 19 тис. грн. Це є те, чого я хотів досягти», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що частиною медичної реформи є реформа сільської медицини, бо дуже важливо мати можливість надавати якісні медичні послуги на селі. Для цього сільська амбулаторія має бути забезпечена необхідним обладнанням, автомобілем. Крім того, для найбільш якісного надання медичної допомоги пацієнтам в сільській амбулаторії має бути широкополосний швидкісний Інтернет, що дасть можливість використовувати всі переваги телемедицини і отримувати консультації лікарів з профільних, спеціалізованих медичних центрів в районі, області або в столиці.

Президент наголосив, що напрямок руху України до Європейського Союзу та НАТО буде збережений. «Для цього потрібно провести велику кількість реформ. Велику частину роботи вже зроблено, але ще більше потрібно зробити», – підкреслив Петро Порошенко. Серед високих європейських стандартів життя, яких має досягти Україна, він назвав і надання медичних послуг високої якості.

«А те, що у нас вміють надавати ці послуги, те, що у нас найкращі лікарі – в цьому мене переконує і те «полювання», яке ведеться на наших лікарів з боку Польщі, Словаччини. Їм уже не потрібно нічого перепідтверджувати, щось здавати… Бо якщо є український лікар – це як знак якості», – зауважив Президент.

Водночас Глава держави запевнив, що в Україні лікарям будуть створені належні умови для роботи. «Почуйте, ми теж за вас боремося. Ми вас нікому не віддамо. І ми зробимо все можливе, щоб і лікарі, які виїхали – повернулися», – додав він.

Президент також вручив державні нагороди медикам

Коментарі

Позначки: , ,