Муніципальна варта Львова залишилась без грошей

Новини 08 Червня, 2019 1 223

Фото: "Муніципальна варта"/ФБ

«Муніципальна варта» має проблеми із фінансуванням.

Як повідомляє «Муніципальна варта», за травень працівникам комунального підприємства не буде чим заплатити, «бо 6 червня під час сесійного засідання депутати не проголосували за відповідний перерозподіл бюджетних коштів. Питання відклали до наступного засідання – за два тижні».

«Зауважу, що „завдяки“ цій ухвалі Муніципальна Варта не отримає зарплату за травень. Тобто ми не маємо коштів заплатити працівникам за їхню роботу у минулому місяці. Я не розумію, чим завинив водій евакуатора і тих дві сотні охоронців, які охороняють 24 об’єкти комунальної власності цілодобово? ЛКП Муніципальна Варта не вимагає грошей на якісь незрозумілі речі. Ми просимо виплатити нам зарплату. У нас працює 310 працівників», — прокоментував директор ЛКП Муніципальна Варта Богдан Кухарук.

«Більшість депутатів до кінця не розуміє чим займається ЛКП Муніципальна варта, у зв’язку із цим маємо серйозні проблеми із фінансуванням», – зауважив керівник Муніципальної Варти.

Інформацію про роботу комунального підприємства Богдан Кухарук мав оприлюднити на сесії міськради на вимогу самих же ж депутатів. Втім, спершу вони вирішили заслухати її наприкінці засідання. Та коли черга до цього питання врешті дійшла, обранці почали виходити – аж поки у залі їх залишилось занадто мало для голосування.

«У нас на підприємстві працює 30 учасників бойових дій і ще 10 зараз є на службі, частина з них у зоні бойових дій.  Роботу здійснюють 9 відділів. Наприклад, один з підрозділів – Центр безпеки міста – за день опрацьовує дуже багато інформації. Від початку року Центр надав правоохоронцям оперативної інформації щодо ДТП 411 разів.
Також завдяки цьому відділу, у Львові евакуювали 400 автомобілів за півроку. А штрафи, сплачені порушниками, поповнили бюджет міста.  Зазначу, ті евакуатори, які є на балансі Муніципальної Варти, їздять тільки завдяки патріотизму наших працівників. Ця техніка в такому стані, що давно вже не повинна була б працювати. І лише тільки тому, що наші люди хочуть працювати, евакуатори їздять від самого ранку. А ми ремонтуємо той металобрухт, щоб мати можливість прибирати автомобілі, що перешкоджають рухові”, — додав Богдан Кухарук.

Крім цього, під охороною Муніципальної Варти у місті перебувають 30 об’єктів. А у відділі охорони працює 120 осіб. За словами директора підприємства, з початку цього року сума отриманих коштів за послуги охорони складає понад 670 тисяч гривень.

Фото: “Муніципальна варта”/ФБ

Коментарі

Позначки: , , ,