Можливий початок нової війни на совковому просторі

Новини 30 Квітня, 2021 116

Фото: Служба зовнішньої розвідки України

На кордоні Киргизстану та Таджикистану розпочався збройний конфлікт за участі прикордонників та військових, є загиблі

Киргизькі прикордонники захопили таджицьку погранзаставу: з обох боків до місця конфлікту стягують танки і важку бронетехніку.

Як пише «Четверта студія», на сторінці Служби зовнішньої розвідки України у ФБ повідомляється, що «на кордоні Киргизстану та Таджикистану розпочався збройний конфлікт за участі прикордонників та військових через водорозподільний пункт «Головний», який країни вважають своєю територією. З боку Киргизстану загинуло три людини й поранено 124, з Таджикистану – поранена 31 людина, загинуло три».

На кордоні Киргизстану та Таджикистану розпочався збройний конфлікт за участі прикордонників та військових через…

Опубликовано Служба зовнішньої розвідки України Пятница, 30 апреля 2021 г.

Як повідомляє «Дрогобиччина – новини краю», конфлікт між Киргизстаном і Таджикистаном продовжує посилюватися: інформаційні агентства повідомляють, що Таджикистан почав стягувати танки до місця військового протистояння.

Відео руху колони танків очевидці зняли в одному з прикордонних таджицьких міст. У свою чергу, киргизькі прикордонники заявили, що захопили таджицьку погранзаставу, додаткові сили стягуються до кордону з обох сторін. Повідомляється, що на кордоні Киргизстану та Таджикистану горить будівля киргизької прикордонної застави «Достук».

Фотографія була опублікована журналістами з місця подій. Пожежа почалася в результаті мінометного обстрілу з боку Таджикистану. Двоповерхова будівля прикордонної охоплено сильним вогнем, який навіть не намагаються загасити.

Напередодні таджицькі прикордонники встановлювали відеокамери спостереження в районі, що дуже не сподобалося киргизам. Після словесної перепалки в хід пішли каменюки, а потім стрілецька зброя.

Таджикистан запевняє, що Киргизія намагається незаконно захопити вододіл на кордоні, який Душанбе вважає своїм. Бішкек це заперечує. Президент Киргизстану Садиров Жапаров зробив екстрену заяву і закликав залагодити конфлікт на кордоні мирно. Глава ГКНБ Киргизстану Камчибек Ташиєв, що знаходиться за кордоном, терміново вилетів до Бішкеку.

Коментарі

Позначки: ,