МОЗ України хоче не допускати до школи дітей без щеплення від коронавірусу

Новини 29 Червня, 2021 1 674
У Новояворівську та ще 5-ти школах Яворівщини відремонтують їдальні. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Учні усе одно можуть обрати альтернативу у вигляді дистанційного формату навчання, зауважив новий головний санлікар України.

У Міністерстві охорони здоров’я України пропонують не допускати до школи та інших навчальних закладів дітей, які не мають щеплення від коронавірусу.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН, про це, відповідаючи на питання про необхідність покарання за відмову від вакцинації, розповів новий головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

“Я б зважав на рішення Верховного Суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти. І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів. Вони все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо” – розповів Кузін.

Головний санлікар також висловився про COVID-щеплення для дорослих. За словами Кузіна, певна частина дорослого населення має проходити вакцинацію в обов’язковому порядку.

Ігор Кузін вважає, шо щеплення від усіх основних хвороб має бути обов’язковим: “На жаль, попри всі зусилля, останні спалахи інфекційних хвороб в Україні викликані недостатнім рівнем охоплення обов’язковими щепленнями”.

Коментарі

Позначки: , ,