Новини

МОЗ “розбиратиметься” з львівськими лікарями, що протестували проти евакуації українців з Китаю

Міністерство охорони здоров’я буде розбиратися та ухвалювати відповідні рішення щодо працівників Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, які публічно виступали проти розміщення в їх установі евакуйованих з Китаю громадян.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН, про це в інтерв’ю УП повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

“Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників, які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають”, – зазначила міністр.

Відповідаючи на питання щодо можливої догани для працівників, Скалецька уточнила, що “це буде окрема розмова із заступниками та керівниками департаменту”.

“Однозначно ми будемо приймати рішення, які висновки зробити і як вплинути на ситуацію в цьому закладі”, – запевнила вона.

Фрагмент інтерв’ю УП:

Чи не було допущено помилок в комунікації в ситуації в Винниківським госпіталем під Львовом і тим переполохом, яким там стався?

Зараз лікарі госпіталю вимагають розслідування дії влади з приводу симуляційних навчань напередодні прильоту боту з Уханю.

Протест лікарів у Винниках

– Загалом мені важко коментувати, що там насправді відбулося.

Якщо в нас тепер (лікарі – ред.) так будуть реагувати на навчання і будуть придумувати, чому і як, то нічого ми в країні не зробимо.

Уявіть собі, що хтось проводить навчання щодо протипожежної безпеки, а, натомість, замість евакуюватися хтось каже: “А ми не вийдемо”.

В країні має бути порядок. Якщо кожен буде дозволяти собі зривати виконання тих чи інших рішень, то про яку ефективність в системі державного управління можна говорити за умови невиконання вказівок.

Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників (госпіталю у Винниках – ред.), які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають.

Як повідомлялося, 19 лютого до госпіталю у Винниках прийшли місцеві жителі та забарикадували в’їзди та виїзди з території медустанови. Таким чином вони протестували проти можливого розміщення у госпіталі громадян, яких евакуювали з охопленого коронавірусом китайського Уханя. × Того ж дня у госпіталі вперше провели симуляційні навчання. Вони передбачали аналіз структури пацієнтів, що перебували в госпіталі, підготовку персоналу і пацієнтів до можливої евакуації та визначення лікарень, в які можна би було розмістити евакуйованих пацієнтів.

Згодом лікарі, коли дізналися, що евакуювати до їх установи нікого не будуть, від радості виконали гімн України.

Відео: Віка Балицька

Як повідомлялося, Львівський госпіталь ветеранів війн і репресованих оприлюднив звернення щодо подій у Винниках.

 

 

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко