Моя совість чиста, – Ірина Федишин

Новини 15 Травня, 2022 1 333

Львівська співачка та член журі від України на “Євробаченні 2022” продовжує хайпувати на темі балів конкурсантам, зокрема Польщі. На цей раз співачка заявила, що її совість чиста.

Про це пише Четверта студія з посиланням на допис Федишин у Фейсбуці.

“Друзі, погоджуюся з вами, що ситуація, яка склалася – вона зашкалює несправедливістю до Польщі. Нехай поляки це читають і бачуть, що насправді українці останнє готові віддати для польського народу.

Щось писати про це, що це пісенний конкурс, а не політичне ток-шоу, і так це не справедливо підсуджувати – абсолютно не має сенсу. Тому що про яку справедливість ми можемо говорити, коли стільки несправедливості по відношенню до України ??? Коли у 21 столітті український народ вмирає від катувань росії, невинних українських дітей ґвалтують російські солдати! І у цій кривавій війні Польща робить все можливе, щоб допомогти і підтримати Україну. У моєму рейтингу я обрала переможця – це Великобританія, Польща отримала 10. Як обробляються бали я не знаю. Після такого скандалу, і такого політичного напруження: виникає питання « чи взагалі доречне журі від України, і як у такий час можна зберегти хоча б якусь об’єктивність віддаючи свої голоси за ту чи іншу країну?» Нам допомагає не тільки Польща, але й увесь світ. Визнаю, що я не настільки обізнана у політиці, щоб підтримувати чи засуджувати ту чи іншу країну.

Моя совість чиста, і це допомагає мені тримати рівновагу у цей час, коли лиється стільки бруду.

Серед усього цього хейту, я хочу привітати гурт Калуш з перемогою! Бо зараз всі більше говорять про журі, а не про хлопців.

Хлопці, ви неймовірно круті! Пишаюся не тільки вашим музичним виступом, але й вашою сміливістю, вашою позицією. Не зважаючи, що вас могли дискваліфікувати з конкурсу за такі висловлювання – ви не побоялися! Це дуже сильно! Навіть, перемога – не настільки важлива, скільки крик усіх українців про Азовсталь, Маріуполь, Україну, який вкотре почули 200 000 людей. Це був ще один наш спільний бій у якому український народ переміг! Це було до мурах!”, – написала Федишин.

Скрін допису Федишин

Нагадаємо, співачка далі наполягає на тому, що поставила Польщі 10, проте не уточнює, що йдеться не про бали, а про рейтинг країни. Хоча ні, вона досі стверджує, що йдеться про бали.

Коментарі

Позначки: