Москаленко вважає відміну пільгового проїзду у громадському транспорті Львова законною

Новини 23 Квітня, 2021 904

«Рішення комісії ТЕБ і НС про призупинення пільгового проїзду у транспорті є виваженим, законним і критично необхідним», – Андрій Москаленко

На сьогодні Львів знаходиться у червоній зоні карантину. Як пояснює Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, щоб уберегти людей від можливого інфікування, та стимулювати обмеження перебування у місцях можливого інфікування, було прийнято рішення міської комісії ТЕБ і НС, про скасування пільгового проїзду в громадському транспорті.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Адже громадський транспорт є місцем найбільшого скупчення людей. Коли Львів вийде з червоної зони і будуть зняті карантинні обмеження, всі пільги для проїзду у транспорті будуть відновлені.

«У Львові у громадському транспорті діє багато пільг на перевезення пасажирів – чи не найбільше в Україні. Оскільки зараз Львів знаходиться у червоній зоні карантину, і у нас більше тисячі ліжко-місць заняті хворими, величезна динаміка поширення вірусу, з метою того, щоб зменшити міграцію людей і врятувати їх же від можливого інфікування, дія цих пільг тимчасово призупинена. Адже усім відомо, що одне з найбільших місць, де відбувається комунікація і є потенційний ризик зараження, – це є громадський транспорт.

Рішення про призупинення дії пільг на проїзд у транспорті було прийнято на міській комісії ТЕБ і НС. Воно є не просто виваженим і законними, на сьогодні воно є критично необхідним, адже маємо боротися за життя кожної людини. Відзначу, що коли Львів був переведений у червону зону, було обмежено ряд економічних активностей, і ми зверталися до всіх, щоб обмежити місця комунікації, одним з яких є громадський транспорт.

Зі свого боку ми активно спілкуємося з учасниками АТО та з усіма іншими категоріями пільговиків, пояснюємо їм ситуацію, і коли Львів вийде з червоної зони, і будуть зняті карантинні обмеження, всі пільги будуть відновлені», – пояснив Андрій Москаленко.

Коментарі

Позначки: , , ,