Моршин став курортом державного значення

Новини 10 Червня, 2023 355

Від сьогодні Моршин – курорт державного значення.

За відповідний законопроєкт проголосували депутати Верховної Ради України.

Про це пише голова ЛОВА Максим Козицький та в о голови ЛОР Юрій Холод, інформує Четверта студія.

Це визначна подія для Львівщини, адже Моршин став першим курортом державного значення у нашій області. Питання про надання йому такого статусу Львівська ОДА підняла понад 4,5 роки тому та послідовно відстоювала впродовж усього цього часу.

Мінеральні природні лікувальні води Моршинського родовища унікальні. У порівнянні з мінеральними водами європейських країн, які за хімічним складом близькі до Моршинської ропи, води з Моршина мають у кілька разів більшу мінералізацію!

Моршин є чудовим місцем для оздоровлення, реабілітації та відпочинку. Але курорт потребує залучення інвесторів для того, щоб оживити інфраструктуру санаторно-курортного і відпочинкового комплексу для надання першокласного сервісу. Будемо працювати у цьому напрямі.

Окрім Моршина, на Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Наприклад, Трускавець. Ще у 2021 році звернулися в Державне агентство розвитку туризму з клопотанням щодо оголошення природної території Трускавця курортною територією державного значення. Зараз доопрацьовують картографічні матеріали з визначення меж та шукають необхідні документи в архівах.

Коментарі

Позначки: , ,