Моршин може стати курортом державного значення

Новини 19 Червня, 2018 43

Сьогодні, 19 червня, на черговій сесії Львівської обласної ради депутати підтримали ініціативу обласної державної адміністрації щодо надання природній території міста Моршин статусу курорту державного значення. 

«Передбачається, що статус курортної території державного значення забезпечить збереження природних ресурсів, покращить інвестиційний клімат, загалом матиме іміджевий характер для курорту. Окрім того, це довзолить в майбутньому залучити в місто додатковий фінансовий ресурс», – наголосила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Відтак, Львівська ОДА підготує відповідне клопотання та пропозиції до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про оголошення природної території м. Моршина курортною територією державного значення. Зауважимо, що сьогодні в Україні є 6 курортів державного значення і 2 місцевого значення.

Довідково:

Місто Моршин за якістю та ефективністю лікування стоїть в одному ряду з такими курортами як Карлові Вари, Вісбаден, Гуняді-Янош тощо. Саме тому курортний туризм є в основі стратегії розвитку міста.

Практика показала, що курорт Моршин — лідер у лікуванні захворювань печінки, жовчевивідних шляхів, підшлункової залози, кишківника, шлунку та цукрового діабету.

Коментарі

Позначки: , ,