МОН рекомендує провести у школах «Урок звитяги»

Новини 06 Травня, 2021 769

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством у справах ветеранів рекомендують провести у 5-11 класах українських шкіл  «Урок звитяги», присвячений відомим постатям та героїзму борців за незалежність України у XX та XXI століттях.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОН.

Урок має стосуватись наскрізних тем Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також звільнення українських міст у 2014 році. Матеріали, які можна використати для таких уроків, можна знайти за покликанням. У них міститься орієнтовний перелік основних і додаткових тем до опанування, а також додаткові матеріали для 5-11 класів.

“У травні відзначаємо низку важливих історичних та державотворчих дат, до яких пропонуємо провести національно-патріотичні бесіди та інші заходи з дітьми та молоддю. Зокрема, йдеться про День пам’яті та примирення 8 травня, і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня, встановлені Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Тому молоде покоління українців повинно знати та пишатися тим, як переможно українська армія, силові структури та добровольчі батальйони звільняли міста Сходу України у 2014 році від російських окупантів.”, – йдеться у повідомленні Міністерства.

«Урок звитяги» створило Міністерство у справах ветеранів спільно з представниками міжвідомчої робочої групи зацікавлених ЦОВВ. Його розробили на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента від 18 травня 2019 року №286 та Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України, затвердженої наказом МОН від 16 червня 2015 року №641 (у редакції наказу МОН від 29 липня 2019 року №1038).

Коментарі

Позначки: , ,