МОН допускає обов’язкову вакцинацію для освітян

Новини 01 Червня, 2021 105
Фото: Сергій Шкарлет (stu.cn.ua)

Фото: Сергій Шкарлет (stu.cn.ua)

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет допускає введення в майбутньому обов’язкової вакцинації працівників освіти для допуску до професії.

Про це Шкарлет повідомив в рамках спілкування з журналістами під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Освіта і наука” 1 червня

“На сьогодні немає інструментів примусової вакцинації… В рамках подальшого життя ми все одно будемо розглядати можливості… наприклад, як у кухарів є обов’язковою вимогою санітарна книжка або інші додаткові елементи допуску до професії.

Можливо, якщо дійсно невакцинована людина… як сьогодні в Європу тільки вакцинованих на відпочинок пускають. Це дуже важливо і дуже велика аудиторія, яка може давати небезпеку. Можливо, як допуск до професії, буде обов’язковим елемент вакцинації”, – сказав він.

Шкарлет наголосив, що охоплення освітянської громади – 65% населення України. При цьому міністр визнав, що “розчесати всіх під одну гребінку” неможливо, оскільки є люди, що можуть мати протипоказання до вакцинації.

Шкарлет повідомив, що на вакцинацію від COVID-19 записалися лише 32% працівників сфери освіти.

Міністр зазначив, що на сьогодні вже провакциновано 22 тис. із 60 тис. працівників освіти, які беруть участь в організації зовнішнього незалежного оцінювання.

За його словами, було отримано 209 тисяч доз вакцин Pfizer, якими повинні будуть вакцинуватися працівники сфери освіти.

Коментарі

Позначки: ,