Молодь у політиці: майбутній правник Богдан Юрків – про свій перший досвід

Новини 18 Травня, 2022 79

Молодь у політиці: майбутній правник Богдан Юрків – про свій перший досвід

Бути студентом і виконувати певні громадські обов’язки – реально й цікаво

Богдан Юрків – студент четвертого курсу Інституту права, психології та інноваційної освіти й водночас депутат Сколівської міської ради. Хтось здивується, хтось подумає, що студентові зарано бути депутатом. Утім, таке поєднання цілком можливе. Бути студентом і виконувати певні громадські обов’язки – реально й цікаво.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської політехніки.

Знаємо, що ніхто з нас не може уникнути впливу влади на життя суспільства, тому молодь повинна долучатися до політичної діяльності своєї країни. Це та умовна десята частина свого часу, знань та компетенцій, які ми можемо інвестувати в розвиток держави. Українська молодь сприяє цьому різними чинниками: бере участь у молодіжних радах при органах місцевого самоврядування, у діяльності молодіжного крила політичних партій, у публічних консультаціях, громадських слуханнях та обговореннях, де можна не лише заявити про себе, а й запропонувати своїй громаді часом і нестандартні ,однак результативні варіанти вирішення проблеми.

Богдан Юрків розповів, як йому вдається це все втілювати.

– Коли ти вирішив, що політика – це напрям, в якому хочеш розвиватись?

– Це сталося у 2019 році, коли були вибори президента, а пізніше – депутатів парламенту. Саме тоді я зрозумів, що мої політичні ідеї такі самі, як багатьох інших людей і їх потрібно захищати та обстоювати.

– З чого ти розпочинав?

– Зі вступу в політичну партію. Пізніше було лідерство в молодіжному крилі. Також я брав участь у різних тематичних форумах, семінарах, тренінгах від різноманітних міжнародних організацій, що дбають про політичну освіту: Фонду Конрада Аденауера, Інституту політичної освіти, Міжнародного республіканського інституту тощо.

– З якими проблемами тобі довелось зіштовхнутись за цей час?

– Основна проблема – це несприйняття значною частиною суспільства присутності молоді в політиці. Проте з часом, як показує досвід, думка людей змінюється.

– Найбільший успіх у політиці для тебе – це …?

– Для будь-якого політика його успіхом є довіра людей. Так і для мене: спершу отримання депутатського мандата, а згодом – обрання головою депутатської фракції в раді є тим поняттям, що зараз характеризує мій політичний успіх. Без довіри людей, звісно ж, це все неможливе.

– Що порадиш студентам, які також хочуть реалізуватись у політиці?

– Найперше і найголовніше, що я би порекомендував, – чітко визначитись із тими цінностями та ідеями, які вам близькі та які ви хочете втілювати в життя. Ну і, звісно, не боятись змін та думок інших людей, а пробувати себе і розвиватись в заданому напрямі.

– Чи плануєш і надалі вдосконалюватися як політичний діяч?

– Звісно, що так. Сумнівів немає, хоч які перешкоди не були б на моєму шляху.

Важливо усвідомлювати, що молодь у політиці – це передусім впровадження інновацій у різних царинах державної політики та місцевого самоврядування; більша гнучкість та адаптивність до нових умов і викликів, навіть якщо це бюрократичний апарат; фокусування себе на довготривалу перспективу.

Загалом молодь у політиці – це нестандартні рішення типових проблем, зміни на краще, перспективи майбутнього.

Коментарі

Позначки: ,