Міжнародний оглядач розповів про наступний крок Путіна

Новини 08 Листопада, 2022 133

путін заявив, що росіяни відійшли від Києва заради переговорів

Коли та як диктатор піде на це

До зими, ймовірно, російські війська відійдуть з Херсона, а диктатор володимир путін використає це як жест «миролюбства». Таке припущення висловив в ефірі «Радіо НВ» міжнародний оглядач Іван Яковина.

Аналітик озвучив це спираючись на таку ознаку майбутнього відступу окупантів, як примусова евакуація населення та цінностей з Херсона.

«Крадуть картини з картинних галерей, з музеїв вивозять експонати, пам’ятники вивозять, навіть могилу князя Потьомкіна випатрали, що вкотре доводить: вивезли спочатку мертвих, потім — живих, бо для Путіна мертві, підземне, нижнє важливіше, ніж живі», — зауважив експерт.

Скільки б мобілізованих росіяни не переправляли на правий берег Дніпра, це їм не допоможе, бо їх треба постачати — а всі переправи під вогневим контролем ЗСУ.

«Що більше людей буде в Херсоні, то складніше буде постачати цей Херсон. А взимку це буде ще складніше. Якщо буде невеликий лід на Дніпрі (а там він може бути, хоч і не гарантовано), то кораблі не ходитимуть. А криголам ти туди не притягнеш, бо де ти його візьмеш. І возити понтонними, поромними переправами не вдасться. Коротше кажучи: повністю зупиниться постачання. Можливо, тільки трубою йтиме паливо туди», — змальовує оглядач перспективи агресора.

У найближчі тижні путін виводитиме війська з тих ділянок фронту, де їх важко тримати, і спробує вибивати зі зручних місць українців. При цьому здача Херсона фактично запрограмована, бо, за словами аналітика, це місто для Кремля — наче валіза без ручки: нести важко, а кинути шкода.

«З Херсона, ймовірно, буде виведено війська, після чого путін скаже: „Я оголошую перемир’я в односторонньому порядку“. Тобто росія припиняє всі бойові дії, відбиватиметься, але сама не наступатиме. І пропонує розпочати Україні всеосяжні переговори щодо постійного завершення конфлікту. Скажуть: „Ми готові до компромісів! Чекаємо миру і тільки миру! І, як жест доброї волі (театральна пауза), ми навіть залишаємо Херсон, хоча з політичної точки зору це наша територія. Нам важко, але заради того, щоб укласти мир, ми навіть на такі жертви йдемо“», — сказав експерт.

Коментарі

Позначки: ,