Міжнародні партнери так і не почули від Зеленського про необхідність посилення санкцій і протидії агресору, – журналіст

Новини 16 Лютого, 2020 1 353
Зеленський може виявитися слабким лідером, - Times. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Президент Зеленський упустив можливість чітко наголосити на тому, що Росія є агресором, який окупував частину Донбасу і захопив Крим, а також не акцентував увагу на необхідності посилення міжнародного санкційного режиму проти РФ.

Про це заявив дипломат, радник п’ятого Президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв журналістам під час Мюнхенської безпекової конференції, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії “ЄС”.

«Виступ Зеленського був непоганим, але сигнали, які в ньому містилися, були дуже туманні і розмиті. Не вистачало чіткості виступу. Все було на рівні власних емоцій. Деякі пропозиції показували хаотичні дії. Я так і не почув, як очікували наші партнери, чіткого визначення і викладення стратегії України щодо деокупації Донбасу і повернення Криму. Замість цього відчули хаотичні і взаємовиключні пропозиції, які не приносять мир в Україну, а навпаки – відсувають час миру на Донбасі. Які певною мірою грають на користь Росії», – наголосив він.

Також дипломат зазначив, що Зеленський підіграв Росії, озвучуючи необхідні агресору пункти, замість акцентування уваги на невиконанні росіянами безпекових вимог.

«Замість того, щоб говорити про заходи з виведення російських військ, заходи з посилення безпеки для створення умов у майбутньому для місцевих виборів, Зеленський говорив про якісь секторальні відступи, залишення українських територій і поступове відведення українських військ, що означає гру на користь Росії», – сказав він.

«Спільний контроль з бойовиками – маріонетками Росії – нашого українського кордону теж грає на користь Росії. Натомість не використовуються  такі речі на які нам натякають – наприклад, миротворча операція ООН, миротворці стануть на кордон і не допустять проникнення російських військ і озброєння на територію України. Ми не почули проанонсовану позицію щодо важливості деокупації Криму», – додав Єлісєєв.

Він наголосив на тому, що неприпустимим є замовчування того хто саме є агресор на таких важливих міжнародних майданчиках.

«Президент Зеленський сказав, що в Україні іде війна, але не сказав хто розв’язав цю війну. Він не назвав хто є її автор і агресор», – наголосив радник п’ятого Президента України Порошенка.

Окрім цього, Єлісєєв звернув увагу, що Зеленський не дав міжнародним партнерам чіткого сигналу про необхідність посилення санкцій проти РФ і це є неприпустимо.

«Дуже прикро те, що на жаль ми не відчули позицію по санкціям. Все це чують наші партнери, і якщо ми себе не будемо захищати, то сподіватися, що хтось буде за нас захищати нас, марно. Нас будуть захищати настільки наскільки ми будемо себе відстоювати і захищати», – підкреслив він.

Коментарі

Позначки: , , ,