Міжнародна організація з міграції надає термінову допомогу вцілілим після обстрілу Львова

Новини 08 Липня, 2023 138

Міжнародна організація з міграції надає термінову допомогу вцілілим після обстрілу Львова

6 липня Львів пережив наймасштабнішу атаку на цивільну інфраструктуру з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Міжнародна організація з міграції (МОМ) негайно розпочала реагування на наслідки обстрілу – оцінку потреб, надання першої психологічної допомоги та послуг із захисту вцілілим, а також проведення невідкладних базових ремонтних робіт пошкоджених будівлях.

Про це пише Четверта студія з посиланням на МОМ.

За інформацією місцевої влади, підтверджено загибель десятьох людей. Внаслідок атаки було пошкоджено 35 будинків та понад 60 квартир.

«Цивільні об’єкти та житло звичайних людей ніколи не повинні бути цілями, – сказав Дмитро Софій, керівник офісу МОМ у Львові. МОМ тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування для підтримки їхнього реагування та сприяння довготривалому відновленню».

Уранці після нападу команда МОМ розпочала оцінку потреб постраждалого населення. Психологи та соціальні працівники відкрили пункт першої психологічної допомоги та консультацій на подвір’ї найбільш пошкоджених будинків. Вцілілі та рятувальники могли отримати безкоштовну воду та їжу, а діти – іграшки. Команда захисту МОМ працює над забезпечення невідкладних потреб найуразливіших людей, що проживали у районі обстрілу.

У співпраці з місцевою владою інженери МОМ оцінили пошкодження чотирьох гуртожитків Львівського політехнічному університету, де проживає близько 3 000 людей – як місцевих студентів, так і переселенців. Мобільна ремонтна бригада МОМ розпочала ремонт вікон і дверей, аби забезпечити тимчасовий захист від вітру і дощу, та продовжить ремонтні роботи на об’єктах. МОМ також надала двісті наборів для екстреного ремонту гуртожитків університету. Протягом наступних днів МОМ продовжать працювати над відновленням інших цивільних будівель, що постраждали від атаки.

Попри те, що Львів не знаходиться поблизу лінії фронту, він перебуває під постійною загрозою повітряних атак, як і більша частина України. Попри це, за даними МОМ, місто та область приймають 273 000 внутрішньо переміщених осіб та займає сьоме місце за цим показником в Україні. Водночас через відносну безпеку та спільний кордон з Польщею вона є другою за кількістю осіб, які повертаються до України, але ще не прямують до свого регіону.

Всього в Україні близько 5,1 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Надання термінової допомоги МОМ в Україні стало можливим завдяки підтримці міжнародних партнерів, таких як уряди Великобританії та Республіки Корея, Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID BHA) та Європейського Союзу.

Якщо ви постраждали внаслідок війни та потребуєте психологічної допомоги, ви можете подзвонити на нашу безкоштовну гарячу лінію психологічної підтримки за номером 0-800-211-444. Залишити зворотний зв’язок або дізнатися про інші види підтримки можна за номером 0-800-215- 015.

Коментарі

Позначки: ,