Місцеві вибори в Україні відбудуться восени 2020 року (ВІДЕО)

Новини 25 Січня, 2020 383

Ілюстрація з відкритих джерел

“Слуга народу” відмовилася від проведення дострокових місцевих виборів

В Україні місцеві вибори мають відбутися восени 2020 року.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це  на брифінгу в Одесі заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«Восени цього року будуть вибори», – сказав він.

Як зазначив Разумков, до того часу має бути завершено «законодавче забезпечення» реформи децентралізації, і таким чином, у місцевої влади з’явиться більше можливостей для реалізації реформ на місцях. Він нагадав, що внесений в кінці минулого року за ініціативи президента України законопроект (№2598) був відкликаний, щоб допрацювати документ. Для цього будуть залучені представники громадськості, різних політичних сил і т. д.

«Щоб місцеві вибори відбулися вже після того, як реформа децентралізації буде завершена. Для цього у нас в принципі є час», – сказав голова ВР.

За його словами, основний напрям реформи децентралізації – передача повноважень на місцях, де «є розуміння того, що робити». «На місцях видніше, що потрібно зробити. А вам легше контролювати, що зроблено або не зроблено, маючи постійний доступ (у всякому разі, ми до цього повинні прагнути) до представників місцевої влади», – зазначив Разумков.

 

Коментарі

Позначки: ,