Місто Щастя залишилося без електрики через обстріли, Луганську ТЕС відключено

Новини 21 Лютого, 2022 69

Місто Щастя залишилося без електрики через обстріли, Луганську ТЕС відключено

Внаслідок обстрілів на Луганщині місто Щастя знеструмлено, від енергомережі відключено Луганську ТЕС, яка є основним джерелом тепло- та електроенергії в області.

Про це повідомляє ДТЕК Луганська теплоелектростанція, пише Четверта студія з посиланням на Економічну правду.

Внаслідок обстрілів території поблизу м. Щастя у понеділок пошкоджено лінії електропередач. Через це знеструмлено місто, госпфекальну та водонасосну станції, припинено водопостачання міста. Також пошкоджено ділянку тепломережі біля водонасосної станції, що спричинило зупинки подачі тепла.

У ДТЕК зазначають, що оцінити точні пошкодження та провести ремонтні роботи наразі неможливо. Спершу електростанція працювала одним енергоблоком із навантаженням 130 мВт, та о 13:10 його також було відключено від мережічерез відключення лінії електропередач Лисичанська.

Біля складу паливно-мастильних матеріалів зафіксовано загоряння, зазначає ДТЕК. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали.

У компанії чекають на припинення обстрілів задля проведення робіт з відновлення роботи станції.

Від ранку суботу російські найманці відновили вогневу активність в бік гуманітарного дорожнього коридору “Луганськ-Щастя”.

18 лютого російські війська вели вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів по КПВВ “Щастя”. Під вогонь бойовиків потрапила гуманітарна колона, яка поверталась після доставлення вантажу ООН для цивільного населення тимчасово окупованого Луганська.

Коментарі

Позначки: