Місто хоче викупити стадіон “Торпедо” для потреб громади за 5 мільйонів

Новини 06 Серпня, 2019 116

Місто викупить стадіон “Торпедо”, що на вул. Золотій, 40а у нинішнього власника банку “Львів” для суспільних потреб.

На це у бюджеті розвитку передбачили 5, 1 млн грн. Однак попереду ще перемовини із банком, оскільки він хоче отримати за стадіон більшу суму.

Про це на своїй сторінці розповів депутат ЛМР Сергій Івах.

На викуп стадіону для потреб містян з бюджету розвитку Львова виділять понад 5 млн гривень. “За” відповідну ухвалу на останньому пленарному засіданні Львівської міської ради проголосувало 52 депутати.

За словами Сергія Іваха, поверненню стадіону містянам ще передуватимуть перемовини із нинішнім власником – банком “Львів”, оскільки там вартість стадіону оцінюють у 7,5 мільйона гривень.

“На пленарному засіданні було проголосовано 5 млн 147 тис грн для викупу стадіону “Торпедо”. Це ще один етап боротьби за його збереження. Нагадаю, що за останньою пропозицією банк оцінив стадіон у 7,5 млн, тому далі – переговори з банком”, – розповів Сергій Івах.

Місто збирається викупити сам стадіон, а також будівлі на його території – спортивний павільйон, душову, туалет, споруди для освітлення, огорожі та футбольне поле.

За словами іншого депутата, голови комісії культури, молодіжної політики та спорту ЛМР Віталія Свіщова, зараз стадіон занедбаний, доглядала його лише місцева громада, спортивні клуби, активісти.

“На цьому стадіоні тренуються діти, відпочивають місцеві мешканці, гуляють батьки з малечею. Фактично місцева громада і так дбає про цей стадіон – влаштовують толоки, підстригають траву, прибирають сміття. Хоча з 90-их років і досі він не був у власності громади. Тому викуп цього об’єкту спортивної інфраструктури для суспільних потреб – велика перемога для усіх нас”, – додав Віталій Свіщов.

Сума у понад 5 мільйонів в бюджеті розвитку на викуп “Торпедо” була обгрунтована Висновком про вартість майна ЛКП “Агенція ресурсів Львівської міської ради”. У документі сказано, що рекомендована ринкова вартість стадіону з будівлями на ньому становить 5 147 000 гривень.

Коментарі

Позначки: , , ,