Міністри охорони здоров’я України і Польщі провідали воїнів в одному з медзакладів Львівщини

Новини 03 Вересня, 2022 139

Міністри охорони здоров’я України і Польщі провідали воїнів в одному з медзакладів Львівщини

Міністри поспілкувалися з медичним персоналом закладу, а також з пацієнтами, які зараз перебувають на лікуванні. 

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

У межах робочого візиту на Львівщину Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко разом з Міністром охорони здоров’я Польщі Адамом Недзельським завітали в один з медзакладів на Львівщині, де лікують воїнів. Тут вони оглянули палати пацієнтів, а також нещодавно відремонтоване реабілітаційне відділення для українських захисників та захисниць.

Міністри поспілкувалися з медичним персоналом закладу, а також з пацієнтами, які зараз проходять лікування.

До госпіталю завітали також Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Юлія Лапутіна подякувала нашим військовослужбовцям за відвагу та захист, побажала швидкого одужання та реабілітації. Міністерка нагородила подяками від Міністерства медичний персонал закладу.

У медзакладі, який відвідали високоповажні гості, є три реабілітаційні відділення. Від початку повномасштабного вторгнення на базі цих відділень близько 1700 пацієнтів уже отримали лікування.

До теми: В медзакладі Львівщини відкрили реабілітаційне відділення для українських захисників.

На базі госпіталю планують відкрити спеціалізовану клініку протезування та реабілітації Superhumans Center. Вона спеціалізуватиметься на протезуванні та реабілітації пацієнтів – людей, які постраждали внаслідок воєнних дій рф на території України.

Superhumans керуватиме незалежна Рада директорів та медична рада. До складу правління проєкту Superhumans приєдналася перша леді України Олена Зеленська, а до медичної ради – міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Читайте також: На Львівщині створять спеціалізовану клініку протезування та реабілітації Superhumans Center.

Superhumans вмістить 100 ліжок, 2 операційні, лабораторію з виготовлення протезів та велике фізіотерапевтичне відділення. Клініка спеціалізуватиметься на протезуванні для дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, і лікуванні посттравматичного синдрому. Реорганізація медзакладу охоплюватиме також створення сучасного приймально-діагностичного відділення.

Бюджетне фінансування клініки на етапі реконструкції не передбачене.

Коментарі

Позначки: