Мільйони українських родин потребують збільшення субсидій, – нардеп

Новини 17 Січня, 2021 85
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Зеленський давно перестав бути слугою народу, а обслуговує олігархів, збільшуючи тарифи для громадян та урізаючи субсидії. Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі Прямому, пише Четверта студія.

«Мільйони українських домогосподарств, враховуючи останнє підвищення тарифів на газ і електрику, знаходяться в дуже скрутній ситуації, їм потрібна допомога. Є механізм субсидій. Хочу нагадати, що у 2018 році на субсидії в держбюджеті було закладено 70 млрд грн, цього року майже в два рази менше – 36 млрд грн», – сказав Гончаренко.

Він нагадав – «Європейська Солідарність» наголошувала, коли приймався держбюджет на 2021 рік, що цього замало. «Я особисто порушував це питання. А нам казали, що цього вистачить. А як може вистачити, субсидія дійсно може знижуватися тільки коли зростають доходи населення або зменшуються тарифи. А у нас доходи людей падають, а тарифи збільшуються, тож потреба в субсидіях має тільки зростати», – зауважив депутат.

«Але цей уряд діє навпаки, роблячи все для того, щоб урізати кількість отримувачів субсидій, і наша партія вважає, що це абсолютно неприйнятно, тому вимагаємо збільшити видатки на субсидії. Ми вимагаємо, щоб Зеленський дотримувався власних обіцянок, які він давав. Рівно рік тому він розповідав, як будуть знижені тарифи, але ми бачимо, що все відбувається з точністю до навпаки», – додав Гончаренко.

Народний депутат вважає, що причина такої ситуації у повній відсутності стратегії і напрямку руху для держави. «Зеленський все робить для того, щоб підтримати своїх друзів – олігархів, в тому числі Ігоря Коломойського, який зацікавлений в тому, щоб  купувати дешеву електроенергію закордоном в Росії і Білорусі і садити Україну на енергетичну голку. А для того, щоб хтось за це заплатив, підвищувати тарифи для громадян України. В тому числі ці люди займаються і видобутком газу, тому підвищення ціни на газ їм теж напряму вигідно. Тому Зеленський давно перестав бути слугою народу, як він про себе заявляв, яким на мою думку ніколи і не був, а обслуговує олігархів, своїх друзів, в чиїх інтересах він проводить свою діяльність», – наголосив Гончаренко.

«Очевидно, що соціальна ситуація в країні напружується, наслідки можуть бути дуже серйозні, і тому ми пропонуємо вихід – збільшувати видатки на субсидії і допомагати вразливим  групам населення», – додав депутат.

Коментарі

Позначки: