«Мільйони тестів», обіцяні Зеленським, розчинились у повітрі, – нардеп

Новини 16 Травня, 2020 310
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Нинішня влада або обманює людей, або не вірить у серйозність пандемії і тому дозволяє зволікати із найнеобхіднішими заходами протидії поширенню коронавірусної хвороби.

Як повідомляє “Четверта студія”, про це написала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Вчора у 483 людей виявили коронавірусну хворобу. Це найвища цифра за минулі 5 діб. Майже два місяці тому, 17 березня, президент пообіцяв, що в Україну буде доставлено партію тестів, яких вистачить для мільйона осіб. 20 березня він заявив, що «за кілька днів» з Китаю прибуде ще 10 мільйонів тестів. Якби ці обіцянки мали, бодай, якийсь зв’язок з реальністю, лікарі вже давно могли б почати масове тестування на COVID-19, а ми б отримали більш точну динаміку поширення пандемічної хвороби», – написала Зінкевич.

Вона наголосила, що вчора було зроблено рекордну кількість тестів – майже 9 тис, але це не відповідає завленим Зеленським цифрам.

«Міністерство охорони здоров’я тільки зараз почало говорити про утвердження алгоритму масового тестування та планування його проведення. Уряд знову втратив місяці дорогоцінного часу на популістські заяви. На жаль, це може свідчити тільки про повну байдужість до здоров’я українців. Складається враження, що владна верхівка не вірить у серйозність пандемії, якщо дозволяє собі зволікати із найнеобхіднішими заходами протидії поширенню хвороби», – зауважила депутат.

Зінкевич також зазначила, що залишається незрозумілою ситуація із тестами, виробленими в Україні.

«Вони не пройшли перевірку та відповідно не можуть бути використані на практиці. Виробник тестів заявляє про проведення ще однієї незалежної експертизи тестів, адже у попередній експертизі не співпадав ряд параметрів, зокрема назви тест-систем. Поки триває ця цинічна катавасія з купівлею, передачею та виробленням тестів, хворіють люди.

Помирають люди. І ніхто не збирається відповідати за цю неприпустиму халатність», – додала депутат.

Коментарі

Позначки: , , ,