Мікрорайон Рясне матиме свій Центр дитячої та юнацької творчості, – Михайло Дідух

Новини 18 Березня, 2021 428

Михайло Дідух

У Шевченківському районі міста по вул. Грінченка розташований Центр дитячої та юнацької творчості. Для того, аби мешканцям мікрорайону Рясне відвезти дитину на якийсь гурток, необхідно витратити щонайменше кілька годин часу.

Такі незручності не повинні бути у районі, населення якого сягає 40 тисяч, переконаний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Дідух, пише Четверта студія.

«Більше трьох років ми з колегами депутатами працювали у цьому напрямку. Як результат, нам вдалося відчинити двері сучасної медіатеки по вул. Ковалика. Також все йшло до того, щоб відкрити медіатеку у мікрорайоні Рясне-2. Однак в останній момент міські керманичі не дійшли домовленостей з забудовником і питання, на жаль, залишилось надалі актуальним. Крім того, ми доклали максимум зусиль до реконструкції бібліотеки на Кам‘янці.

Дійсно, в Рясному велика потреба в дитячому та молодіжному розвитку, відсутність УДЮМКів та інших осередків для дітвори відіграють свою роль, адже подекуди батьки змушені возити своїх чад за пів міста, щоб надати їм фахові навички та знання», – розповідає депутат.

Під час розгляду проекту бюджету розвитку, Михайло Дідух знову порушив питання про організацію дозвілля в Рясному. Спільно з управлінцями ЛМР він здійснив виїзд та обстеження приміщень за адресами: Величковського, 38, Шевченка, 366 та Біберовича, 9.

«Прийнято рішення про те, щоб першочергово задіяти приміщення на Шевченка, 366 та Величковського, 38 для максимального наповнення гуртками та секціями, в тому числі, задля відкриття осередку «ПЛАСТу». Згадані приміщення практично вільні. Крім того, ми налаштовані працювати над залученням приміщення на Біберовича, 9, оскільки на сьогодні в ньому знаходиться два орендарі: пункт екстреної швидкої допомоги та громадська організація», – переконує Михайло Дідух.

Кожне приміщення потребуватиме довготривалої процедури передачі на баланс, розробки проектів, ремонтних робіт та інше. Сьогодні найважливіше те, що процес зрушився з місця, у громади та депутатського корпусу єдине бачення руху та розвитку дозвілля для дітей.

Коментарі

Позначки: ,