Міфи російської пропаганди: Лавров назвав миртворців “окупантами”

Новини 31 Жовтня, 2017 127

Сєргєй Лавров

Керівник зовнішньополітичного відомства РФ вважає, що у Вашингтоні не мають адекватної картини ситуації на Донбасі

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров назвав миротворців для Донбасу «окупаційними силами», після введення яких Україна не виконуватиме свої зобов’язання по Мінську-2.

Як передає УНІАН, про це він сказав на брифінгу з представниками Асоціації європейського бізнесу (АЄБ). «Зовсім недавно він (Волкер) був у Києві, де зробив ряд заяв, з яких стало ясно, яку альтернативу нашому проекту готують куратори української влади. Пан Волкер заявив, що потрібно, щоб миротворці, він інше слово вжив, але сенс у цьому, окупували весь Донбас, взяли його в кільце, і лише потім США підтримають президента Порошенко в його діях у виконанні всіх зобов’язань, включаючи оголошення амністії, надання Донбасу особливого статусу за формулою Штайнмаєра і проведення виборів», – сказав Сєргєй Лавров.

«Нам абсолютно очевидно, що як тільки окупаційні сили займуть весь Донбас, Порошенко і пальцем не поворухне, щоб що-небудь з того, що він обіцяв, зробити. Це вже розуміють в усіх європейських столицях», – додав він. За його словами, Москва шкодує, що США в особі спецпредставника по Україні Курта Волкера заявляють про виключення російських бойовиків з переговорного процесу щодо Донбасу.

«Ще одна примітне зауваження зробив пан Волкер, він сказав, що це справа Європи, України і Росії – Донбас не має жодного стосунку ні до яких переговорів, його близько підпускати не можна. Якщо це у Вашингтоні вважають адекватною картиною того, що має відбуватися, я шкодую про це», – сказав Сєргєй Лавров.

За його словами, єдиний шлях вперед – це «неухильне, сумлінне виконання мінських домовленостей». «Цим вже довго ретельно займаються помічники наших лідерів у «нормандському форматі», узгоджуючи «дорожню карту», яка синхронізувала б кроки, що підвищують безпеку, з кроками, які ведуть до політичного врегулювання. Робота ця ведеться, і я дуже сподіваюся, що заяви пана Волкера, які прямо суперечать тому, що роблять Німеччина, Франція, Росія і Україна в «нормандському форматі», не завадять підготовці цієї «дорожньої карти», – сказав він.

Ілюстрація: Узнай Все

 

Коментарі

Позначки: , ,