Мешканця Тернополя покарали за показ непристойностей

Новини 06 Жовтня, 2020 601

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Чоловік сфотографував свій збуджений статевий орган і розмістив у соцмережах

Про чоловіка відомо, що він тернополянин. Розлучений і безробітний, хоча має середню спеціальну освіту. Знимки розміщував у мережі «ВКонтакте» – у розділі фотографій без обмеження у доступі. Про це пише Четверта студія з посиланням на te.20minut.ua

Молодого тернополянина засудили за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України. А простіше, за розповсюдження порнографії. Днями Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області оголосив чоловікові вирок.

Приблизно в березні 2020 року, точніший час досудовим розслідуванням не встановлений, в обвинуваченого, який перебував за місцем свого проживання, виник злочинний умисел, спрямований на виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру, – йдеться у матеріалах справи.

За допомогою свого мобільного телефону торгової марки «Samsung», чоловік зробив декілька фото свого статевого органу в збудженому стані, чим фактично виготовив зображення з елементами порнографічного характеру, які в подальшому зберігав на своєму мобільному телефоні, з’ясувало досудове слідство. Ще у 2019 році чоловік зареєструвався в мережі «ВКонтакте».

На початку квітня 2020 року він розмістив на своїй особистій сторінці в розділі фотографії графічний файл з загальним вільним доступом для всіх користувачів із зображенням анатомічних та фізіологічних деталей чоловічого статевого органу у збудженому стані, який є зображенням порнографічного характеру.

Таким чином, чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України, – виготовлення, зберігання зображень порнографічного характеру з метою їх розповсюдження, –  йдеться у матеріалах справи.

27 серпня між прокурором Тернопільської місцевої прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості. Підозрюваний, до речі, під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість.

Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.301 КК України, та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 80 (вісімдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1 360 гривень, – таким був вирок міськрайонного суду.

Із обвинуваченого на користь держави стягнуть процесуальні витрати за проведення судової мистецтвознавчої експертизи – 980,70грн.

А також 1 307,60 грн. за проведення комплексної судової комп`ютерно-технічної експертизи. Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Коментарі

Позначки: