Мешканців Моршина розпочали вакцинувати другою дозою вакцини (ВІДЕО)

Новини 21 Травня, 2021 140
У Генеральній прокуратурі провели вакцинацію Фото: Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі провели вакцинацію Фото: Генпрокуратура

Мешканців Моршина розпочали вакцинувати другою дозою вакцини від коронавірусу. Першу дозу китайської вакцини CoronaVaс отримали 63% населення із заявлених 70%.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

В місті вакцинують усе доросле населення та мешканців сусідніх населених пунктів, які там працюють. На це в області виділили майже 4 тисячі доз. Людей, які отримали дві дози щеплення заносять у медичну базу, а в липні вони зможуть отримати довідку про вакцинацію.

Другу дозу вакцини отримав мешканець Моршина Ігор Луців. Чоловік працює у місцевому водоканалі, каже на роботі ніхто не хворів на коронавірус і з родичів усі здорові. Але вакцинувався без вагань.

“Першу дозу переніс дуже легко, без побічних явищ, зовсім легко, не було температури, на сон потягнуло трошки десь через годину після вакцинації. Поспав і всьо, і на далі не було ніяких збоїв в організмі чи ще щось”, — каже Ігор Луців.

А от Роман Мельник підозрює, що перехворів безсимптомно, адже в вересні мав запалення легень, а тепер — проблеми з ногами.

Лікарка-терапевтка Андріана Онуфрів-Янко розповідає, що після одержання першої вакцини частина людей все ж хворіла.

“Перша доза ще не створює стійкого імунітету. Якщо перебувати в середовищі, в контакті з хворими пацієнтами, то звичайно, що можна заразитися. На жаль, декілька випадків в нас є”, — каже лікарка.

Моршин — перше місто в Україні, в якому хочуть про вакцинувати усе доросле населення. Вакцинація триватиме поки всі ті, хто отримав першу дозу не отримають другу. Щепитись також можна і тим, хто цього досі не зробив.

Коментарі

Позначки: , ,